Aκόμα ένα αμερικανικό drone Reaper κατέρριψαν οι Χούθι

O στρατός των ΗΠΑ παραδέχεται ότι καταρρίφθηκε ένα MQ-9, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες. Οι αντάρτες της Υεμένης συνεχίζουν να εκτοξεύουν πυραύλους με στόχο το Ισραήλ, το οποίο προχωρά σε αντίποινα.

Aκόμα ένα αμερικανικό drone Reaper κατέρριψαν οι Χούθι
Το υπερσύγχρονο αμερικανικό drone Reaper

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν άλλο ένα drone αμερικανικής κατασκευής MQ-9 Reaper πάνω από τη χώρα, κοινοποιώντας βίντεο στο οποίο δείχνουν έναν πύραυλο εδάφους-αέρος να το χτυπά.

Απαντώντας σε ερωτήματα από το Associated Press, ο στρατός των ΗΠΑ παραδέχεται ότι ένα MQ-9 «καταρρίφθηκε, αλλά δεν έχουμε τίποτα άλλο να προσθέσουμε».

 

Η επίθεση γίνεται ενώ πλησιάζει η συμπλήρωση ενός έτους από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Οι Χούθι έχουν βάλει στο στόχαστρο πλοία που ταξιδεύουν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πλήττουν τις θέσεις τους στην Υεμένη. Ως συνέπεια, έχει τεθεί σε κίνδυνο μια πλωτή οδός που συνήθως διακινεί εμπόριο ύψους 1 τρισ. δολαρίων.

Οι Χούθι συνεχίζουν να εκτοξεύουν πυραύλους με στόχο το Ισραήλ. Σε αντίποινα το Ισραήλ αυτό το Σαββατοκύριακο έπληξε την πόλη-λιμάνι της Χοντέιντα, γράφουν οι Times of Israel.

 

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Al-Masirah που διευθύνεται από τους Χούθι μεταδίδει ότι καταρρίφθηκε το MQ-9, ώρες μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει πύραυλο να χτυπά το αεροσκάφος πάνω από την επαρχία Σαάντα της Υεμένης. Μεμονωμένη εικόνα στο διαδίκτυο φαίνεται επίσης να δείχνει συντρίμμια του drone που μοιάζουν με αυτά ενός MQ-9.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v