Εισέβαλαν σε τούνελ της Χεζμπολάχ οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, έγιναν στο πλαίσιο προετοιμασίας για χερσαία εισβολή στον Λίβανο. Πίεση από ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ να μην κάνει το βήμα.

Εισέβαλαν σε τούνελ της Χεζμπολάχ οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις

Οι μικρές επιδρομές των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στον Λίβανο τους τελευταίους μήνες περιελάμβαναν την αποστολή στρατευμάτων σε σήραγγες της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων, υποστηρίζει η Wall Street Journal.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι στοχευμένες επιδρομές είναι ενόψει μιας πιθανής ευρύτερης χερσαίας επιχείρησης, που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ακόμα και  αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, το πρακτορείο αναφέρει ότι ο χρόνος της πιθανής εισβολής θα μπορούσε να αλλάξει, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ δέχεται μεγάλη πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην ξεκινήσει επιχείρηση.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ισραηλινός Στρατός μπορεί να πραγματοποιήσει περισσότερες επιδρομές κατά στόχων στον Λίβανο, αντί μια χερσαία επίθεση.

Το δίκτυο των σηράγγων της Χεζμπολάχ έχει μήκος αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα, είπε ο Ταλ Μπέρι, ειδικός στον υπόγειο πόλεμο, στους Times of Israel τον Ιανουάριο. Η Χεζμπολάχ έχει επίσης κατασκευάσει τούνελ που καταλήγουν απευθείας στο Ισραήλ, αλλά αυτές οι σήραγγες εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν από τον Ισραηλινό Στρατό στην Επιχείρηση Βόρεια Ασπίδα τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τον Μπέρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v