Βουτιά 13% για τη μετοχή της Stellantis

Ο γαλλο-ιταλικός όμιλος, γνωστός για τις μάρκες όπως η Chrysler, η Dodge, η Jeep και η Maserati, προειδοποίησε για χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις «στις περισσότερες περιοχές» κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Βουτιά 13% για τη μετοχή της Stellantis

Η Stellantis μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις της για το 2024 λόγω της επιδείνωσης της «παγκόσμιας δυναμικής του κλάδου» και του ενισχυμένου ανταγωνισμού από την Κίνα, στέλνοντας τις μετοχές της εισηγμένης στο Μιλάνο χαμηλότερα στο άνοιγμα.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο γαλλο-ιταλικός όμιλος, γνωστός για τις μάρκες όπως η Chrysler, η Dodge, η Jeep και η Maserati, προειδοποίησε για χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις «στις περισσότερες περιοχές» κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Πλέον προβλέπει περιθώριο προσαρμοσμένου λειτουργικού κέρδους (AOI) μεταξύ 5,5% και 7,0% για την περίοδο του 2024, από «διψήφιο» που ήταν οι προβλέψεις της.

Μειώνει επίσης τις προβλέψεις για τις ελεύθερες ταμειακές ροές της βιομηχανίας σε ένα εύρος μεταξύ μείον 5 δισ. ευρώ έως μείον 10 δισ. ευρώ, από «θετικές» προβλέψεις προηγουμένως, ως αποτέλεσμα ενός χαμηλότερου αναμενόμενου περιθωρίου προσαρμοσμένου λειτουργικού εισοδήματος (AOI) και ενός προσωρινά υψηλότερου κεφαλαίου κίνησης κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία διαπραγματεύεται με πτώση 13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v