Ιράν: Η δολοφονία Νασράλα δεν θα μείνει αναπάντητη

Οι οργανώσεις μαχητών θα συνεχίσουν τον αγώνα. Το Ισραήλ δεν θα ησυχάσει, οι ΗΠΑ ως συνεργοί οφείλουν να αποδεχθούν τις επιπτώσεις. Δηλώσεις του ΥΠΕΞ, του προέδρου του κοινοβουλίου και του αντιπροέδρου επί στρατηγικών υποθέσεων.

Ιράν: Η δολοφονία Νασράλα δεν θα μείνει αναπάντητη

 Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Ιράν Μοχαμάντ Μπακέρ Καλιμπάφ δήλωσε ότι οι οργανώσεις μαχητών θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν το Ισραήλ με τη βοήθεια της Τεχεράνης, μετά τη δολοφονία του αρχηγού της Χεζμπολάχ Σαγέντ Χασάν Νασράλα, μετέδωσαν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Συμμαχία γνωστή ως Άξονας της Αντίστασης, η οποία οικοδομείται για δεκαετίες με την υποστήριξη του Ιράν, περιλαμβάνει το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ στον Λίβανο, τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης και διάφορες ένοπλες οργανώσεις σιιτών στο Ιράκ και τη Συρία.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στο αρχηγείο του λιβανικού κινήματος στα νότια προάστια της Βηρυτού την Παρασκευή. Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατό του, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πως πέθανε.

«Δεν θα διστάσουμε να φτάσουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο προκειμένου να βοηθήσουμε την αντίσταση», δήλωσε ο Καλιμπάφ.

Ο ίδιος προειδοποίησε επίσης τις ΗΠΑ, λέγοντας: «Οι ΗΠΑ είναι συνεργοί σε όλα αυτά τα εγκλήματα και (...) οφείλουν να αποδεχθούν τις επιπτώσεις».

Το Ισραήλ «δεν θα ησυχάσει», δήλωσε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί και σημείωσε ότι η δολοφονία του Νασράλα δεν θα μείνει αναπάντητη, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων. Η περιοχή βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, υπογράμμισε επίσης ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες ότι στα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό την Παρασκευή σκοτώθηκε επίσης ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος του ιρανικού στρατού, Αμπάς Νιλφορουσάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως η δολοφονία του Νιλφορουσάν είναι «φρικτό έγκλημα» που δεν θα μείνει αναπάντητο.

Ο ταξίαρχος Αμπάς Νιφορουσάν σκοτώθηκε στα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό προχθές, Παρασκευή, κατά τα οποία σκοτώθηκε επίσης ο ηγέτης της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτό το φρικτό έγκλημα που διέπραξε το σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) δεν θα μείνει αναπάντητο», ανέφερε ο Αραγτσί απευθυνόμενος στον διοικητή του σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, υποστράτηγο Χοσεΐν Σαλαμί.

Ο αντιπρόεδρος του Ιράν για Στρατηγικές Υποθέσεις Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, απαντώντας σε ερώτηση για τη δολοφονία του Νασράλα, δήλωσε σε κρατικά ΜΜΕ πως το Ιράν θα αντιδράσει σε κατάλληλη στιγμή που θα επιλέξει απέναντι στο Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v