Οστιν σε Γκάλαντ: Οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν το δικαίωμα του Ισραήλ να... αμυνθεί

Oι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες στην άμυνα του Ισραήλ και θα εμποδίσουν το Ιράν και τους πληρεξουσίους του από το να επεκτείνουν τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, είπε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ στον Ισραηλινό ομόλογό του μετά τον θάνατο Νασράλα.

Οστιν σε Γκάλαντ: Οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν το δικαίωμα του Ισραήλ να... αμυνθεί
Λόιντ Όστιν, υπουργός Άμυνας ΗΠΑ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να προστατεύσουν το Ισραήλ από το Ιράν και τις ομάδες πληρεξουσίων του, εκφράζοντας την «πλήρη υποστήριξη» στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί, κατά τη διάρκεια δύο συνομιλιών με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ την Παρασκευή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πενταγώνου, οι δυο υπουργοί συνομίλησαν μετά τις εντεινόμενες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο, που σκότωσαν μεταξύ άλλων τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Ο Όστιν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι δεσμευμένες στην άμυνα του Ισραήλ και θα παραμείνουν στην περιοχή για να προστατεύσουν τις δυνάμεις και τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ. Επανέλαβε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα εμποδίσουν το Ιράν και άλλους υποστηριζόμενους από το Ιράν εταίρους ή τους πληρεξουσίους τους από το να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στον Λίβανο ή να επεκτείνουν τη σύγκρουση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v