Ιράν: Θα συνεχίσουμε στη γραμμή Νασράλα

«Η ένδοξη γραμμή του ηγέτη της αντίστασης θα συνεχιστεί και ο ιερός σκοπός του θα πραγματοποιηθεί με την απελευθέρωση της Κοντς (Ιερουσαλήμ)», ανάφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ. Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης.

Ιράν: Θα συνεχίσουμε στη γραμμή Νασράλα

Το Ιράν δήλωσε πως «η γραμμή του Χασάν Νασράλα θα συνεχιστεί», παρά τον θάνατο του ηγέτη του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ σε ισραηλινό πλήγμα στο αρχηγείο του στα νότια προάστια της Βηρυτού.

«Η ένδοξη γραμμή του ηγέτη της αντίστασης Χασάν Νασράλα θα συνεχιστεί και ο ιερός σκοπός του θα πραγματοποιηθεί με την απελευθέρωση της Κοντς (Ιερουσαλήμ)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί, σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα X.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Αμπάς Νιφορουσάν σκοτώθηκε στα ισραηλινά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε τους μουσουλμάνους να «παραμείνουν δίπλα στον λαό του Λιβάνου και στην υπερήφανη Χεζμπολάχ με οποιαδήποτε μέσα έχουν και να τον συνδράμουν στην αντιμετώπιση του μοχθηρού καθεστώτος (του Ισραήλ)».

Σε δήλωση που εκδόθηκε αφού ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον Νασράλα, ο Χαμενεΐ ανέφερε: «Η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή», μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αγιατολάχ Μοχάμαντ Χασάν Αχτάρι, αρμόδιος για τις διεθνείς υποθέσεις, είπε ότι οι αξιωματούχοι θα δώσουν άδεια για την ανάπτυξη δυνάμεων στο Λίβανο και στη συριακή πλευρά των υψιπέδων του Γκολάν.

«Μπορούμε να στείλουμε δυνάμεις στο Λίβανο για να πολεμήσουν κατά του Ισραήλ, όπως ακριβώς κάναμε το 1981», λέει.

Στο μεταξύ, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία μέσα στη χώρα με αυξημένα μέτρα ασφαλείας επί τόπου, δήλωσαν στο Reuters δύο περιφερειακοί αξιωματούχοι που ενημερώθηκαν από την Τεχεράνη.

Οι πηγές δήλωσαν πως το Ιράν είναι σε συνεχή επαφή με τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλες περιφερειακές οργανώσεις που πρόσκεινται στο Ιράν προκειμένου να καθορίσουν το επόμενο βήμα μετά τον θάνατο Νασράλα.

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωση ότι θρηνεί τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v