ΕΕ: Καταδικαστικές αποφάσεις κρατών χωρίς συνέπειες

Πρόκειται για μία σειρά παραβάσεων, ιδιαίτερα της κοινοτικής νομοθεσίας για το περιβάλλον, από τις παράνομες χωματερές και την απουσία βιολογικού καθαρισμού μέχρι την ελλιπή προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, που η Κομισιόν αφήνει ανενόχλητες τις κυβερνήσεις.

ΕΕ: Καταδικαστικές αποφάσεις κρατών χωρίς συνέπειες

Η Süddeutsche Zeitung εστιάζει σε έρευνα της δημοσιογραφικής ομάδας Investigate Europe, από την οποία προκύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι υπερβολικά επιεικής απέναντι σε κράτη-μέλη που έχουν καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας και δεν κινείται για να εισπράξει τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Όπως παρατηρεί ο αρθρογράφος, «σε περισσότερες από 40 περιπτώσεις η Κομισιόν αφήνει ανενόχλητες τις υπεύθυνες κυβερνήσεις», και μάλιστα αυτό συμβαίνει «ιδιαίτερα σε παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας για το περιβάλλον».

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μονάχου «η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των 'αμαρτωλών χωρών' σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος με επτά καταδίκες, ενώ ακολουθούν η Ισπανία και Ιταλία με έξι και πέντε καταδίκες, αντιστοίχως.

Πρόκειται για μία σειρά παραβάσεων, από τις παράνομες χωματερές και την απουσία βιολογικού καθαρισμού μέχρι την ελλιπή προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v