Υπέρμαχος ενός ασιατικού ΝΑΤΟ ο επόμενος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Η τοποθέτηση του Σιγκέρου Ισίμπα ενέχει τον κίνδυνο περαιτέρω αύξησης των εντάσεων με την Κίνα, επισημαίνει το Bloomberg. Ποιο είναι το βιογραφικό του.

Υπέρμαχος ενός ασιατικού ΝΑΤΟ ο επόμενος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Το κυβερνών κόμμα της Ιαπωνίας επέλεξε τον Σιγκέρου Ισίμπα ως τον επόμενο ηγέτη του, τοποθετώντας έναν υποστηρικτή ενός «ασιατικού ΝΑΤΟ» στη θέση του πρωθυπουργού, σε μια κίνηση που ενέχει τον κίνδυνο περαιτέρω αύξησης των εντάσεων με την Κίνα.

Ο Ισίμπα, ένας 67χρονος βετεράνος του κόμματος που έχει υπηρετήσει σε διάφορους ανώτερους ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας, κέρδισε τη Σάναε Τακαΐτσι σε μια δεύτερη αναμέτρηση για την ηγεσία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, βοηθούμενος από την ισχυρή υποστήριξη μεταξύ των μελών της βάσης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, έχει υποστηρίξει τις προσπάθειες της Τράπεζας της Ιαπωνίας να σφίξει τη νομισματική πολιτική και έχει δώσει έμφαση στη μεγαλύτερη ανάπτυξη των περιφερειακών οικονομιών για την αντιμετώπιση της ερήμωσης των αγροτικών περιοχών, με τη βοήθεια των κρατικών δαπανών.

Θα διαδεχθεί τον απερχόμενο πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα, ο οποίος προκάλεσε αναστάτωση στο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα όταν ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι δεν θα είναι υποψήφιος για το κορυφαίο αξίωμα, τερματίζοντας ουσιαστικά την τριετή θητεία του.

Ο Ισίμπα αναμένεται τώρα να εγκριθεί ως πρωθυπουργός σε ψηφοφορία από το κοινοβούλιο την 1η Οκτωβρίου, λόγω της πλειοψηφίας του LDP και στα δύο σώματα του νομοθετικού σώματος, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά ότι ο επικεφαλής του θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v