Ρωσία: Αμερικανός κρατούμενος «αποκήρυξε» την υπηκοότητά του

Δήλωσε «θύμα πολιτικής δίωξης» στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ρωσία: Αμερικανός κρατούμενος «αποκήρυξε» την υπηκοότητά του

Ένας Αμερικανός πολίτης που συνελήφθη στη Ρωσία και κατηγορείται για επίθεση σε αστυνομικό, είπε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου της Μόσχας ότι αποκηρύσσει την αμερικανική υπηκοότητά του, δηλώνοντας «θύμα πολιτικής δίωξης» στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στα μέσα Αυγούστου ο Τζόζεφ Τέιτερ, 46 ετών, συνελήφθη έπειτα από έναν καυγά σε ξενοδοχείο της Μόσχας, όπου επιτέθηκε λεκτικά στο προσωπικό. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αιτία της διένεξης ήταν τα διοικητικά έγγραφα που έπρεπε να παραδώσει στους υπαλλήλους για να τον καταγράψουν και ότι νωρίτερα είχε καταναλώσει αλκοόλ στο μπαρ του ξενοδοχείου.

Μετά το επεισόδιο αυτό οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα, όπου επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό.

Στις 14 Αυγούστου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ημερών για «βανδαλισμό» του ξενοδοχείου και στη συνέχεια ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του για «βιαιοπραγία» σε βάρος του αστυνομικού – κατηγορία που επισύρει ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Σήμερα, στο δικαστήριο που εξέταζε το αίτημά του για άρση της προσωρινής κράτησης, επέκρινε την αμερικανική κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ και ζήτησε από τους υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας να φύγουν, δηλώνοντας ότι δεν είναι πλέον Αμερικανός πολίτης. «Απειλείται η ζωή μου στις ΗΠΑ», φέρεται να δήλωσε, διαβεβαιώνοντας ότι η μητέρα του «δολοφονήθηκε» από τη CIA ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.

Ο δικηγόρος του είπε στον δικαστή ότι ο Τέιτερ πήγε στη Ρωσία για να ζητήσει πολιτικό άσυλο επειδή «διώκεται» στις ΗΠΑ.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του και ο Τέιτερ θα παραμείνει υπό κράτηση τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v