Citigroup: Πάνω από 70% το σενάριο συγχώνευσης UniCredit-Commerzbank

Αλμα 8% για τη μετοχή της γερμανικής τράπεζας σήμερα Πέμπτη, σε υψηλό 12ετίας. Κέρδη 30% από τότε που η UniCredit ανακοίνωσε αύξηση του μεριδίου της. Επίκειται γερμανοϊταλική συνάντηση κορυφής.

Citigroup: Πάνω από 70% το σενάριο συγχώνευσης UniCredit-Commerzbank

Αναλυτές της Citigroup βλέπουν πιθανή τη συγχώνευση μεταξύ UniCredit και Commerzbank, παρά την αντίθεση της γερμανικής κυβέρνησης, γράφει το Bloomberg.

Ειδικότερα, αναμένουν ότι η UniCredit θα λάβει τελικά την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για να αυξήσει το μερίδιό της στην Commerzbank και θα κερδίσει την υποστήριξη των θεσμικών εάν υποβάλει προσφορά για τη γερμανική τράπεζα.

«Μακροπρόθεσμα, πιστεύουμε ότι μια σχέση μεταξύ των δύο είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα», έγραψαν οι αναλυτές σε σημείωμα σήμερα Πέμπτη. Η αγορά δίνει πιθανότητες 70% για μια συμφωνία, με premium 10%, πρόσθεσαν.

Προ ημερών η UniCredit ανακοίνωσε ότι απέκτησε μερίδιο 21% στην Commerzbank και ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής τράπεζας Andrea Orcel δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς.

Ενώ η κυβέρνηση της Γερμανίας αντιτίθεται σε πιθανή εξαγορά, έχει δηλώσει ότι λίγα μπορεί να κάνει για να αποτρέψει μια συμφωνία. Η Bettina Orlopp, διευθύνουσα σύμβουλος της Commerzbank, θα έχει συνάντηση με στελέχη της UniCredit αύριο Παρασκευή για να συζητήσουν όσα... μέλλει γενέσθαι.

 

Οι μετοχές της Commerzbank σημείωσαν άλμα σχεδόν 8% σήμερα Πέμπτη, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών, καθώς η τράπεζα δεσμεύτηκε να αυξήσει την κερδοφορία της και να καταβάλει περισσότερα χρήματα στους επενδυτές.

Η μετοχή έχει εκτιναχθεί περίπου 30% από τότε που η UniCredit αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι είχε αυξήσει το μερίδιό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v