H Tουρκία άντλησε $3,5 δισ. από τις διεθνείς αγορές

Η Άγκυρα πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη πώληση ομολόγου σε ξένο νόμισμα στην ιστορία της με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 6,75%.

H Tουρκία άντλησε $3,5 δισ. από τις διεθνείς αγορές

Το ποσό ρεκόρ των $3,5 δισ. άντλησε από τις αγορές κεφαλαίου η Άγκυρα στη μεγαλύτερη πώληση ομολόγου σε ξένο νόμισμα στην ιστορία της. 

Το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι πούλησε 10ετές ομόλογο με απόδοση 6,75%. 

Aυτή ήταν η τέταρτη έκδοση ομολόγου σε ξένο νόμισμα για το 2024.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, στο πλαίσιο της πώλησης οι επενδυτές αντάλλαξαν χρέος 1,9 δισ. δολαρίων λήξης 2025 με τον νέο τίτλο.

«Η νέα μεγάλη πώληση ομολόγου είναι απόδειξη της εμπιστοσύνης των επενδυτών στο νέο οικονομικό πρόγραμμα» δήλωσε στους F.T. ο Πολ Μακναμάρα, υπεύθυνος επενδύσεων στη GAM Investments. 

Όπως αναφέρουν οι F.T., η Άγκυρα προσπαθεί να πείσει τους διεθνείς επενδυτές ότι καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες να αλλάξει την οικονομική της πολιτική μετά από χρόνια ανορθόδοξων επιλογών. 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι επιχείρησαν αυτή την εβδομάδα να προσελκύσουν επενδυτές και διαχειριστές fund στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. 

Ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ και ο κεντρικός τραπεζίτης Φατίχ Καραχάν μίλησαν σε συνέδριο της Goldman Sachs αυτή την εβδομάδα, ανέφερε πηγή στους F.T. 

Mετά την ολοκλήρωση της πώλησης του ομολόγου ο Σισμέκ δήλωσε ότι οι διεθνείς επενδυτές επιδεικνύουν εμπιστοσύνη στο οικονομικό πρόγραμμα που εφαρμόζει η Άγκυρα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v