Πάνω 70.000 άνθρωποι φιλοξενούνται σε καταφύγια στον Λίβανο

Άγνωστος παραμένει ωστόσο ο ακριβής αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων, καθώς πολλοί φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών και ξενοδοχεία. «Στο χείλος του γκρεμού» ο Λίβανος, είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΟΗΕ, Γκουτέρες.

Πάνω 70.000 άνθρωποι φιλοξενούνται σε καταφύγια στον Λίβανο

Μαζικά εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι του Λιβάνου, προκειμένου να γλιτώσουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, μεταδίδει το CNN. Από αυτούς περισσότεροι από 70.000 φιλοξενούνται σε καταφύγια, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Bassam Mawlawi.

Ωστόσο ο ακριβής αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων από τον νότιο και ανατολικό Λίβανο ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλοί, εκτός από τα επίσημα καταφύγια, έσπευσαν σε σπίτια μελών της οικογένειάς τους ή ξενοδοχεία.

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι ο Λίβανος βρίσκεται «στο χείλος του γκρεμού» και κάλεσε το Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ να «σταματήσουν τους φόνους και την καταστροφή».

Ωστόσο το Τελ Αβίβ απέρριψε τα σενάρια για επικείμενη κατάπαυση του πυρός στην περιοχή αγνοώντας την έκκληση για εκεχειρία 21 ημερών που απηύθυναν νωρίτερα οι ΗΠΑ και 10 σύμμαχοί τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v