Commerzbank: Παρασκευή ξεκινούν δύσκολες συνομιλίες με τη UniCredit

Η επικεφαλής της Commerzbank τόνισε ότι η τράπεζα δεν πρόκειται να εμπλακεί σε «τρελές» πωλήσεις, εξαγορές ή «ανόητα πράγματα». Aνεβάζει τους στόχους για τα κέρδη, για να ενισχύσει την υποστήριξη των επενδυτών.

Commerzbank: Παρασκευή ξεκινούν δύσκολες συνομιλίες με τη UniCredit

Η Commerzbank θα πραγματοποιήσει έναν πρώτο γύρο συνομιλιών με τη UniCredit την Παρασκευή, καθώς η ιταλική τράπεζα πιέζει για μια πιθανή συνένωση, δήλωσε σήμερα Πέμπτη η διορισμένη διευθύνουσα σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας Μπετίνα Όρλοπ (φωτογραφία).

Οπως θυμίζει το Reuters, η UniCredit νωρίτερα αυτό τον μήνα αποκάλυψε ότι αγόρασε μερίδιο 9% στην Commerzbank, σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερες μετοχές και έχει πιέσει για συζητήσεις για να διερευνήσει μια σύμπραξη.

Η επέλαση της UniCredit είναι η πιο φιλόδοξη προσπάθεια για μια πανευρωπαϊκή τραπεζική συγχώνευση, αλλά αντιμετωπίζει σημαντικά πολιτικά εμπόδια στη Γερμανία, ενόψει των εθνικών εκλογών.

Τα σχόλια της Όρλοπ σχετικά με την πιθανή συνένωση είναι τα πρώτα της από τότε που ορίστηκε αυτή την εβδομάδα ως η επόμενη διευθύνουσα σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας, σε μια κρίσιμη καμπή της 154χρονης ιστορίας της τράπεζας.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι το εποπτικό και το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησαν ομόφωνα να υποστηρίξουν την τρέχουσα στρατηγική ανεξαρτησίας της τράπεζας και αύξησαν τους στόχους κερδών και πληρωμών, για να ενισχύσουν την υποστήριξη των επενδυτών.

Η Όρλοπ, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στο Λονδίνο, δήλωσε ότι η τράπεζα έχει ανοιχτό μυαλό αλλά ότι η ταχύτητα των συνεργειών και οι κίνδυνοι για την εκτέλεση οποιασδήποτε συμφωνίας χρειάζονται αξιολόγηση.

«Μερικές φορές έχει νόημα, μερικές φορές δεν έχει νόημα, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ανακαλύψουμε από κοινού», είπε.

Αλλά η τράπεζα δεν πρόκειται επίσης να εμπλακεί σε «τρελές» πωλήσεις, εξαγορές ή «ανόητα πράγματα», προειδοποίησε.

Τα σχόλιά της λειτουργούν ουσιαστικά ως απάντηση στον επικεφαλής της UniCredit, Andrea Orcel, ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη στο ίδιο συνέδριο ότι μια σύμπραξη θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα. Η UniCredit δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα να σχολιάσει τις συνομιλίες της Παρασκευής.

Οι μετοχές της Commerzbank διεύρυναν τα κέρδη τους με την είδηση των συνομιλιών και σημείωσαν τελευταία άνοδο 6% στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011. Οι μετοχές της UniCredit σημείωσαν άνοδο 4,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v