Νέες απειλές Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων

Αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας προανήγγειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Δικαίωμα χρήσης πυρηνικών ακόμα και για επιθέσεις με συμβατικά όπλα.

Νέες απειλές Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αν δεχθεί επίθεση από οποιοδήποτε κράτος και ότι οποιαδήποτε επίθεση με συμβατικά όπλα που θα υποστηριζόταν από μια πυρηνική δύναμη θα θεωρούνταν «κοινή επίθεση».

Σε δηλώσεις που έκανε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο Πούτιν ανέφερε ότι έχουν γίνει προτάσεις αλλαγής του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας και τόνισε ότι θα ήθελε να υπογραμμίσει μια από τις προτεινόμενες αλλαγές. 

«Έχει προταθεί ότι μια επίθεση κατά της Ρωσίας από κράτος χωρίς πυρηνικά αλλά με τη συμμετοχή ή τη στήριξη ενός κράτους με πυρηνικά θα θεωρείται κοινή επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία» σημείωσε. 

«Οι συνθήκες για τη μετάβαση της Ρωσίας στη χρήση πυρηνικών όπλων είναι επίσης ρητά καθορισμένες» ανέφερε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα εξέταζε μια τέτοια κίνηση αν εντόπιζε την έναρξη μαζικής επίθεσης με πυραύλους, αεροσκάφη και drones. 

Η Ρωσία, τόνισε ο Πούτιν, έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αν αυτή ή η Λευκορωσία δεχθούν επίθεση ακόμα και με συμβατικά όπλα. 

Ο Πούτιν σημείωσε ότι οι αποσαφηνίσεις είναι προσεκτικά προσαρμοσμένες στις νέες στρατιωτικές απειλές που αντιμετωπίζει η Ρωσία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v