Στην αγορά το πρώτο ETF της βιομηχανίας money-market

Ντεμπούτο από την Texas Capital Bank, σε μια αγορά που ξεπερνά τα 6,3 τρισ. δολάρια. Καθ' οδόν για πρόσθετη κεφαλαιοποίηση, καθώς παραμένει ισχυρή η ζήτηση για μετρητά.

Στην αγορά το πρώτο ETF της βιομηχανίας money-market

Ένα νέο ETF πέφτει στην αρένα, με σκοπό να αποσπάσει μέρος των 6,3 τρισ. δολαρίων που είναι τοποθετημένα σε παραδοσιακή αγορά των money-market funds. Το εν λόγω κεφάλαιο της Texas Capital ξεκινά τη διαπραγμάτευση σήμερα Τετάρτη. 

Τα περιουσιακά στοιχεία στο οικοσύστημα του money-market έχουν εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια, με ώθηση εν πολλοίς από την επιθετική πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ που έστειλε τα επιτόκια πάνω από το 5%. Επενδυτές έχουν συρρεύσει σ' αυτές τις σχετικά υψηλές αποδόσεις, διαμορφώνοντας μια αγορά που άγγιξε ιστορικό υψηλό 6,3 τρισ. δολαρίων τον τρέχοντα μήνα. Δεδομένου ότι η Fed ξεκίνησε μια εκστρατεία μείωσης των επιτοκίων, η Texas Capital βλέπει μια ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσει την ακόμα ισχυρή ζήτηση για μετρητά.

Το ETF της Texas Capital πρέπει να επενδύσει το 99,5% του ενεργητικού του σε μετρητά ή σε κρατικούς τίτλους βραχείας ημερομηνίας. Οι προθεσμίες ωρίμανσης των συμμετοχών της μπορεί να κυμαίνονται από μία νύχτα έως και 13 μήνες, σύμφωνα με καταθέσεις στη SEC. Αυτή είναι μια βασική διαφορά με τα υπάρχοντα ETF. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v