Γαλλία: «Καμπανάκι» για δημοσιονομικό έλλειμμα πάνω από 6% το 2024

Είμαι πεπεισμένος ότι από τη στιγμή που η τρέχουσα κατάστασή μας οφείλεται στις υψηλότερες δαπάνες, οι δαπάνες είναι αυτές που πρέπει να μειωθούν πρώτα, διαμήνυσε στη Βουλή ο νέος υπουργός Προϋπολογισμού.

Γαλλία: «Καμπανάκι» για δημοσιονομικό έλλειμμα πάνω από 6% το 2024

To δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας κινδυνεύει να σκαρφαλώσει πάνω από το 6% του ΑΕΠ φέτος, προειδοποίησε ο νέος υπουργός Προϋπολογισμού της χώρας, Λορέν Σαιν-Μαρτέν.

«Ελπίζω και προτείνω να λάβουμε μαζί την απόφαση να αντιστρέψουμε τα πράγματα» τόνισε στη Βουλή την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι η ομάδα του εργάζεται σε ένα νέο σχέδιο εξοικονόμησης πόρων που θα παρουσιαστεί σύντομα. 

«Είμαι πεπεισμένος ότι από τη στιγμή που η τρέχουσα κατάστασή μας οφείλεται στις υψηλότερες δαπάνες, οι δαπάνες είναι αυτές που πρέπει να μειωθούν πρώτα» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters. 

H προηγούμενη κυβέρνηση ήλπιζε ότι θα περιόριζε το έλλειμμα του 2024 στο 5,1% του ΑΕΠ αλλά οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μπορεί να είναι αρκετά υψηλότερο. 

Ο νέος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ δέχεται πιέσεις να παρουσιάσει γρήγορα ρεαλιστικά σχέδια για τη μείωση του ελλείμματος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v