Νάγκελ: Η γερμανική οικονομία θα ανακάμψει

Ο πρόεδρος της Bundesbank επέκρινε τα μέσα ενημέρωσης για τις δυσοίωνες εκτιμήσεις τους για την «οικονομική ατμομηχανή» της Ευρώπης. Παραδέχτηκε την ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Νάγκελ: Η γερμανική οικονομία θα ανακάμψει
Γιοακίμ Νάγκελ, πρόεδρος της Bundesbank

Η γερμανική οικονομία θα ανακάμψει καθώς θα υποχωρούν οι προσωρινοί αντίθετοι άνεμοι όπως ο υψηλός πληθωρισμός και επιτόκια, τόνισε την Τρίτη ο Γερμανός κεντρικής τραπεζίτης, Γιοακίμ Νάγκελ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η Γερμανία πρέπει να προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις. 

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης οδεύει σε δεύτερη διαδοχική χρονιά ύφεσης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Νάγκελ επέκρινε τα μέσα ενημέρωσης για τις δυσοίωνες εκτιμήσεις τους για την «οικονομική ατμομηχανή» της Ευρώπης, επιμένοντας στην εκτίμηση της Bundesbank ότι η γερμανική οικονομία θα ανακάμψει.

«Τα μέσα ενημέρωσης μοιάζουν να ανταγωνίζονται για το ποιο θα βγάλει την πιο τρομακτική είδηση για τη γερμανική οικονομία» υποστήριξε ο Νάγκελ σε εκδήλωση της ένωσης γερμανικών οικογενειακών επιχειρήσεων. 

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι πώς κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες έχουν μόνο προσωρινό αντίκτυπο» σημείωσε. «Υποθέτουμε συνεπώς ότι η γερμανική οικονομία θα ανακτήσει ξανά κάποια δυναμική» πρόσθεσε. 

Μολαταύτα, ο Νάγκελ παραδέχτηκε ότι η χώρα του είναι αντιμέτωπη και με διαρθρωτικές προκλήσεις, μεταξύ άλλων το υψηλό κόστος των καυσίμων, την υπερβολική γραφειοκρατία και την έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων. 

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για μεταρρυθμίσεις όπως η τιμολόγηση των εκπομπών άνθρακα, η επιλεκτική προσέλκυση εργαζομένων από το εξωτερικό και η παροχή καλύτερων υπηρεσιών βρεφονηπιακής μέριμνας ώστε να μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και οι γυναίκες. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v