ΗΠΑ: Ενώπιον της Γερουσίας ο CEO της Novo Nordisk

Ο Lars Fruergaard Jorgensen θα υπερασπιστεί τις υψηλές τιμές των φαρμάκων Wegovy και Ozempic, ενώπιον του Γερουσιαστή Sanders, ο οποίος έχει κατηγορήσει την Novo Nordisk ότι «γδέρνει» τον αμερικανικό λαό.

ΗΠΑ: Ενώπιον της Γερουσίας ο CEO της Novo Nordisk

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jorgensen πρόκειται να εμφανιστεί σήμερα, Τρίτη, ενώπιον επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, υπό την ηγεσία του Bernie Sanders με σκοπό να υπερασπιστεί τις υπέρογκες τιμές των φαρμάκων Wegovy και Ozempic για την παχυσαρκία και τον διαβήτη, μεταδίδουν οι Financial Times. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γερουσιαστής Sanders, είχε δηλώσει προηγουμένως πως η δανέζικη εταιρεία «γδέρνει τον αμερικανικό λαό» θέτοντας τιμές χονδρικής για τις ΗΠΑ έως και 15 φορές υψηλότερες από ό,τι για ορισμένες χώρες τις Ευρώπης.

Συγκεκριμένα το κόστος των φαρμάκων Ozempic και Wegovy ανέρχεται σε $969 και $1.349. Ωστόσο ο Lars Fruergaard Jorgensen πρόκειται να ισχυριστεί ότι οι υψηλές τιμές τους είναι αποτέλεσμα του τεράστιου ποσού που έχει δαπανηθεί για έρευνα και την ανάπτυξή τους. 

Επίσης σε γραπτή δήλωση που υποβλήθηκε στην επιτροπή ο CEO της Novo Nordisk υποστήριξε πως ακόμη και αν οι τιμές των φαρμάκων μειώνονταν, οι καταναλωτές δεν θα έβλεπαν ουσιαστικά οφέλη εξαιτίας ενός συστήματος που βασίζεται στην αποζημίωση μεσαζόντων του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v