Tίτλοι τέλους στην εφαρμογή μουσικής του TikTok

Σταματά ο ανταγωνισμός με κυρίαρχους παίκτες του streaming. Αντιθέτως, οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύσουν κομμάτια από το TikTok σε συνεργαζόμενες υπηρεσίες, όπως του Spotify, της Apple Music και της Amazon.

Tίτλοι τέλους στην εφαρμογή μουσικής του TikTok

Tερματίζει τη μουσική του υπηρεσία το TikTok τον Νοέμβριο, γράφοντας τίτλους τέλους σ' ένα πολυετές πείραμα να ανταγωνιστεί τη Spotify και την Apple.

Το TikTok Music θα τεθεί εκτός σύνδεσης στις 28 Νοεμβρίου και τα δεδομένα των πελατών θα διαγραφούν, ανέφερε το τμήμα μουσικής στον ιστότοπό του. Οι χρήστες κλήθηκαν να μεταφέρουν λίστες αναπαραγωγής σε άλλες υπηρεσίες έως τις 28 Οκτωβρίου.

Αντί να ανταγωνίζεται τις υπηρεσίες ροής μουσικής, το TikTok θα οδηγεί τους χρήστες σ' αυτές μέσω της λειτουργίας «Add to Music App», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της. Η λειτουργία, η οποία παρουσιάστηκε πέρυσι, επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν κομμάτια που τους αρέσουν στο TikTok, αποθηκεύοντάς τα σε λίστες αναπαραγωγής σε συνεργαζόμενες υπηρεσίες, όπως το Spotify, η Apple Music και η Amazon.

Η ByteDance, ιδιοκτήτρια του TikTok, δημιούργησε τη μουσική υπηρεσία για να αξιοποιήσει την ισχύ και τη δημοτικότητα της εφαρμογής σε λάτρεις της μουσικής. Τα βίντεο του TikTok έχουν πιστωθεί την άνοδο επιτυχημένων τραγουδιών και νέων καλλιτεχνών και έχουν μάλιστα οδηγήσει σε συγκρούσεις με δισκογραφικές, που ζήτησαν υψηλότερες πληρωμές για τη χρήση των κλιπ τους, γράφει το Bloomberg.

Η Universal Music, για παράδειγμα, είχε πολύμηνη αντιπαράθεση που οδήγησε καλλιτέχνες όπως ο Drake και η Rihanna να αποσυρθούν από το δίκτυο.

Η εφαρμογή μουσικής, που αρχικά ονομαζόταν Resso, κυκλοφόρησε αρχικά το 2019, σ' ένα στοίχημα ότι θα μπορούσε να διοχετεύσει τους χρήστες του TikTok σε μια νέα αυτόνομη υπηρεσία μουσικής. Ήταν διαθέσιμο στη Βραζιλία, την Ινδονησία, την Αυστραλία, το Μεξικό και τη Σιγκαπούρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v