Η Τουρκία θα ενισχύσει τα δημόσια οικονομικά με 10ετές ομόλογο δολαρίου

Προσέλαβε τράπεζες για την πώληση ενός νέου μακροπρόθεσμου ομολόγου σε δολάρια ΗΠΑ και την εξαγορά χρέους που λήγει σύντομα.

Η Τουρκία θα ενισχύσει τα δημόσια οικονομικά με 10ετές ομόλογο δολαρίου

Η Τουρκία προσέλαβε τράπεζες για την πώληση ενός νέου μακροπρόθεσμου ομολόγου σε δολάρια ΗΠΑ και την εξαγορά χρέους που λήγει σύντομα, καθώς η Άγκυρα επιδιώκει να ενισχύσει τα δημόσια οικονομικά της.

Η χώρα ανέθεσε σε τράπεζες να πουλήσουν ένα 10ετές ομόλογο δολαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που είδαν οι Financial Times.

Η Τουρκία θα ξεκινήσει επίσης την πρώτη της συναλλαγή «switch», επιτρέποντας στους επενδυτές να πουλήσουν πίσω χρέος βραχυπρόθεσμης λήξης και να μεταφέρουν τις συμμετοχές τους στο νέο ομόλογο, δήλωσε πρόσωπο με άμεση γνώση της συμφωνίας.

Η Τουρκία πρέπει να αποπληρώσει ένα μεγάλο μέρος του χρέους σε δολάρια το επόμενο έτος - η συναλλαγή αυτή έχει σχεδιαστεί για να εξομαλύνει το επερχόμενο τείχος των εξαγορών.

To deal, που αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη, έρχεται εν μέσω μιας ευρύτερης οικονομικής αναθεώρησης με στόχο την εξάλειψη μιας μακροχρόνιας κρίσης πληθωρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v