H Γαλλία ζητά νέα παράταση από ΕΕ για το σχέδιο μείωσης του ελλείμματος

Η νέα γαλλική κυβέρνηση έστειλε επιστολή στην Κομισιόν ζητώντας να παραδώσει τον οδικό χάρτη σχετικά με το πώς σχεδιάζει να συμμορφωθεί με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας ώς τις 31 Οκτωβρίου,

H Γαλλία ζητά νέα παράταση από ΕΕ για το σχέδιο μείωσης του ελλείμματος

Η Γαλλία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περαιτέρω χρόνο για την υποβολή των δημοσιονομικών της σχεδίων για τα επόμενα χρόνια, καθώς στις Βρυξέλλες αυξάνεται η ανησυχία για τη δυνατότητα της γαλλικής κυβέρνησης να περιορίσει το έλλειμμα. 

Η νέα κυβέρνηση που ορίστηκε την Κυριακή έστειλε επιστολή στην Κομισιόν ζητώντας να παραδώσει τον οδικό χάρτη σχετικά με το πώς σχεδιάζει να συμμορφωθεί με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας ώς τις 31 Οκτωβρίου, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στους Financial Times. 

H αρχική διορία για την υποβολή των σχεδίων μείωσης του χρέους και του ελλείμματος από τις κυβερνήσεις των κρατών μελών ήταν στις 20 Σεπτεμβρίου. Αλλά καθώς μόλις δύο χώρες, η Μάλτα και η Δανία, είχαν τηρήσει τη διορία οι Βρυξέλλες συμφώνησαν να την παρατείνουν ώς τα μέσα Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με τους Financial Times, αξιωματούχοι της Ε.Ε. και το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών είναι σε συνομιλίες για να συμφωνήσουν σε μια ρεαλιστική τροχιά μείωσης των δαπανών η οποία θα είναι και αρκούντως περιοριστική. 

«Το ιδανικό σενάριο είναι να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο προτού υποβληθεί ώστε να μην το απορρίψουμε» ανέφερε αξιωματούχος της Ε.Ε. στους FT.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v