O Αμερικανός Νταν Φρίντκιν νέος ιδιοκτήτης της Έβερτον

Επεκτείνει την παρουσία του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ο Τεξανός δισεκατομμυριούχος Νταν Φρίντκιν. Mετά τη Ρόμα εξαγοράζει και τον ιστορικό αγγλικό σύλλογο.

O Αμερικανός Νταν Φρίντκιν νέος ιδιοκτήτης της Έβερτον

Σε συμφωνία για την απόκτηση του 94% της Έβερτον από τον Φαρχάντ Μοσίρι κατέληξε ο Αμερικανός επιχειρηματίας Νταν Φρίντκιν. 

Εκπρόσωπος του επιχειρηματικού ομίλου Friedkin Group με έδρα το Τέξας δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που καταλήξαμε σε συμφωνία για να γίνουμε διαχειριστές αυτού του εμβληματικού ποδοσφαιρικού συλλόγου. Προσβλέπουμε να προσφέρουμε σταθερότητα στον σύλλογο και να μοιραστούμε το όραμά μας για το μέλλον του, συμπεριλαμβανομένης και της ολοκλήρωσης της κατασκευής του νέου γηπέδου στο Μράμλεϊ-Μουρ Ντοκ».

O Φρίντκιν, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης της ιταλικής Ρόμα, είχε εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Έβερτον νωρίτερα το 2024 αλλά οι συνομιλίες αυτές κατέρρευσαν τον Ιούλιο. 

Σύμφωνα με το Forbes η συνολική περιουσία του Φρίντκιν ανέρχεται σε 6,1 δισ. δολάρια. 

Η «ναυαρχίδα» του ομίλου είναι η Gulf States Toyota, την οποία ίδρυσε το 1969 ο αποθανόντας πατέρας του. Η μητρική εταιρεία, η Friedkin Group, της οποίας τα έσοδα ανήλθαν σε 13,3 δισ. δολάρια το 2023, διαθέτει επίσης γήπεδα του γκολφ και ξενοδοχεία. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v