Νέες αεροπορικές επιθέσεις από τους Ισραηλινούς κατά της Χεζμπολάχ

«Ο ισραηλινός στρατός χτυπάει θέσεις που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Απάντηση με ρουκέτες από τη λιβανέζικη οργάνωση.

Νέες αεροπορικές επιθέσεις από τους Ισραηλινούς κατά της Χεζμπολάχ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέες επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο απόψε, αφού νωρίτερα είχε ανακοινώσει επιδρομές κατά χιλιάδων εκτοξευτών πυραύλων και άλλων στόχων της ισλαμιστικής οργάνωσης στον νότιο Λίβανο.

«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν την στιγμή στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Λίβανο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού, την επομένη ενός πολύνεκρου βομβαρδισμού εναντίον της λιβανικής ισλαμιστικής οργάνωσης στην πρωτεύουσα Βηρυτό που κόστισε τη ζωή σε 37 ανθρώπους.

Προσθέτει πως τουλάχιστον 16 μαχητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στο χθεσινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Απάντηση από τη Χεζμπολάχ

Η λιβανέζικη Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε πως έριξε σήμερα μια ομοβροντία ρουκετών Katyusha εναντίον δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ.

Σε δύο διαφορετικά δελτία Τύπου, η Χεζμπολάχ ανέφερε πως οι μαχητές της «εκτόξευσαν μια ομοβροντία ρουκετών Katyusha» εναντίον δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ, προσθέτοντας πως πρόκειται για μία «απάντηση στις επιθέσεις του εχθρού» στο νότιο Λίβανο. Ανταποκριτές του AFP ανέφεραν σφοδρούς βομβαρδισμούς σε διαφορετικές περιοχές στο νότιο Λίβανο.

Εν τω μεταξύ, ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό χθες, εξέλιξη που συνιστά μια ακόμα κλιμάκωση που έχει αυξήσει τους φόβους για ολοκληρωτικό πόλεμο.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Ιμπραήμ Ακίλ αφότου το Ισραήλ δήλωσε ότι ήταν ένα από τα πολλά ανώτερα στελέχη της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν στην επίθεση. Στους νεκρούς περιλαμβάνεται και ο Άχμεντ Μαχμούντ Ουάχαμπι ο οποίος διοικούσε ως τις αρχές της χρονιάς επιχειρησιακή μονάδα της επίλεκτης δύναμης Radwan. 

Νωρίτερα, Λιβανέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην επίθεση που έπληξε την πυκνοκατοικημένη περιοχή Νταχιέ, προπύργιο της οργάνωσης που υποστηρίζεται από το Ιράν στα νότια προάστια της πόλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v