Ισραηλινό σφυροκόπημα στον Λίβανο

Μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν 1.000 εκτοξευτές ρουκετών που ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά του Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ισραηλινό σφυροκόπημα στον Λίβανο

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν τις τελευταίες ώρες θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, καταστρέφοντας εκατοντάδες εκτοξευτές ρουκετών που ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά του Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Σε ένα από τα σφοδρότερα κύματα αεροπορικών επιδρομών από τις αρχές Οκτωβρίου -όπως ανέφεραν στα ρεπορτάζ τους λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης-, ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν περισσότερα από 100 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών, τα οποία αποτελούνταν από περίπου 1.000 σωλήνες με βλήματα που θα χρησιμοποιούνταν σε επικείμενη επίθεση της Χεζμπολάχ.

«Οι IDF θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους, με στόχο να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες και τις υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, προκειμένου να υπερασπιστούν το κράτος του Ισραήλ», υπογραμμίζεται στη ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Νασράλα: Πράξη κήρυξης πολέμου η παγίδευση συσκευών από το Ισραήλ

Σκληρή επίθεση εναντίον του Ισραήλ εξαπέλυσε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, αποκαλώντας τις επιθέσεις σε βομβητές και γουόκι τόκι «τρομοκρατική ενέργεια» και «σφαγή». Υποστήριξε ότι το Ισραήλ έκανε την επίθεση γνωρίζοντας ότι υπήρχαν περισσότερες από 4.000 συσκευές τηλεειδοποίησης σε χρήση. Πρακτικά, δηλαδή, επιχείρησε να σκοτώσει 4.000 ανθρώπους ταυτόχρονα, καθώς και αυτούς που βρίσκονταν κοντά τους, πρόσθεσε.

Ορισμένες από τις επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε νοσοκομεία, φαρμακεία, αγορές, εμπορικά καταστήματα, ακόμη και κατοικίες, ιδιωτικά οχήματα και δημόσιους δρόμους, όπου βρίσκονται χιλιάδες άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Στο μήνυμά του μετά τη διπλή επίθεση σε συσκευές ραδιοεπικοινωνίας των μελών της Χεζμπολάχ με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, ο Χασάν Νασράλα μεταξύ άλλων είπε:

«Πάνω από 4.000 βομβητές είχαν διανεμηθεί στα μέλη της οργάνωσης. Oι χθεσινές και προχθεσινές επιθέσεις αποτελούν σφαγή, μακελειό, είχαν πρόθεση να δολοφονήσουν χιλιάδες κόσμο. Πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά ή έχασαν την όρασή τους. Τα νοσοκομεία του Λιβάνου αντιμετωπίζουν μεγάλη πίεση. Θα μπορούσε να το πει κανείς κήρυξη πολέμου. Xτύπησαν χιλιάδες με ένα κουμπί. Πρόκειται για πρωτοφανές χτύπημα στην ιστορία μας. Ήταν μια δοκιμασία. Αλλά παρά το μεγάλο χτύπημα, η ίδια η Χεζμπολάχ δεν χτυπήθηκε».

Οι ΗΠΑ προτρέπουν τη Χεζμπολάχ να σταματήσει τις «τρομοκρατικές» επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ

Η αμερικανική διπλωματία κάλεσε τη λιβανική παράταξη Χεζμπολάχ να σταματήσει τις «τρομοκρατικές επιθέσεις» εναντίον του Ισραήλ, μετά τα δύο κύματα πολύνεκρων εκρήξεων τηλεπικοινωνιακών συσκευών του σιιτικού κινήματος, την ευθύνη για τις οποίες αυτό το τελευταίο επιρρίπτει στο Ισραήλ.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα «θα μπορούσε να τερματίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ισραήλ και σας εγγυώμαι πως εάν το έκανε, θα επιμέναμε στο Ισραήλ πως είναι ανάγκη να διατηρηθεί η ηρεμία κι από τη δική του πλευρά», είπε σε διαπιστευμένους συντάκτες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο εκπρόσωπός του Μάθιου Μίλερ.

«Αυτό που πρέπει να συγκρατηθεί είναι πως δεν σταματά τις τρομοκρατικές επιθέσεις», επέμεινε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v