ΕΕ: Νέα στήριξη της έρευνας με προσκλήσεις €100 εκατ.

Η Κομισιόν προκηρύσσει πρόσκληση υποβολής προτάσεων για 90 έργα διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της έρευνας, στο πλαίσιο των δράσεων Marie Skłodowska-Curie. Η προθεσμία.

ΕΕ: Νέα στήριξη της έρευνας με προσκλήσεις €100 εκατ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε μια νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για έργα, ύψους 99,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των δράσεων ανταλλαγής προσωπικού Marie Skłodowska-Curie (MSCA), οι οποίες αποτελούν μέρος του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ «Ορίζων Ευρώπη».

Η πρόσκληση αποσκοπεί στην τόνωση της καινοτομίας και της μεταφοράς γνώσεων μέσω ανταλλαγών προσωπικού και μέσω διεθνών συμπράξεων μεταξύ βασικών ερευνητικών ιδρυμάτων στην ΕΕ, σε χώρες συνδεδεμένες με το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη» και σ’ όλο τον κόσμο.

Η πρόσκληση αναμένεται να χρηματοδοτήσει περίπου 90 έργα. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει στις 5 Φεβρουαρίου 2025.

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας Ιλιάνα Ιβάνοβα δήλωσε σχετικά:

«Οι ανταλλαγές προσωπικού στο πλαίσιο των δράσεων Marie Skłodowska-Curie προσφέρουν στους ερευνητές και τις ερευνήτριες και στους φορείς καινοτομίας μια μοναδική ευκαιρία να συνεργαστούν με παγκόσμια δίκτυα και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους εντός και εκτός της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η χρηματοδότηση του προγράμματος “Ορίζων Ευρώπη” δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να διεξαγάγουν έρευνα αιχμής, να επεκτείνουν τα δίκτυά τους και να μετατρέψουν καινοτόμες ιδέες σε απτά προϊόντα και υπηρεσίες προς όφελος των κοινωνιών μας. Παροτρύνω θερμά τους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ερευνητικών οργανισμών και των δημόσιων φορέων, να υποβάλουν προτάσεις έργων».

Τα έργα που θα επιλεγούν θα δώσουν τη δυνατότητα στους ερευνητές και τις ερευνήτριες, καθώς και στο προσωπικό που συμμετέχει σε ερευνητικές δραστηριότητες, να ανταλλάξουν γνώσεις και ιδέες σε όλα τα στάδια της αλυσίδας καινοτομίας. Τα προγράμματα ανταλλαγών προσφέρουν ευκαιρίες μετάβασης στο εξωτερικό, επέκτασης δικτύων, απόκτησης νέων δεξιοτήτων, ανταλλαγής γνώσεων και διεξαγωγής έρευνας αιχμής.

Η Ινδία και η Βραζιλία, όπως ο Καναδάς και η Ιαπωνία, έχουν θεσπίσει προγράμματα συγχρηματοδότησης για τη συμπλήρωση της χρηματοδότησης των έργων MSCA στα οποία συμμετέχουν οργανισμοί από τις εν λόγω χώρες από το 2025 και μετά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων του 2024 για ανταλλαγές προσωπικού και για τον τρόπο υποβολής προτάσεων διατίθενται στο διαδίκτυο. Στις 15 Νοεμβρίου θα διοργανωθεί ενημερωτική ημερίδα για τους δυνητικούς υποψηφίους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v