ΗΠΑ-δημοσκόπηση: Ντέρμπι οι εκλογές παρά τη νίκη Χάρις στο ντιμπέιτ

Αν και η Δημοκρατική υποψήφια απέσπασε βραχεία κεφαλή σε πολιτείες-κλειδί, όπως η Πενσιλβάνια, εντούτοις έρχεται... δημοσκοπικά ισόπαλη με τον Ντόναλντ Τραμπ σε πανεθνικό επίπεδο. Νέες έρευνες.

ΗΠΑ-δημοσκόπηση: Ντέρμπι οι εκλογές παρά τη νίκη Χάρις στο ντιμπέιτ

Η Κάμαλα Χάρις ήταν η νικήτρια του ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα σειρά δημοσκοπήσεων των New York Times, του Philadelphia Inquirer και του Siena College, αλλά δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αποσπάσει κρίσιμο πλεονέκτημα στην προεδρική εκστρατεία.

Η αναμέτρηση είναι ντέρμπι σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια, η Χάρις έχει προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων -ελαφρύ πλεονέκτημα που παραμένει αμετάβλητο από τις αρχές Αυγούστου, έχοντας κερδίσει την υποστήριξη μαύρων ψηφοφόρων, νέων και γυναικών.

Η αντιπρόεδρος έλαβε πολύ καλύτερες κριτικές για την απόδοσή της στην τηλεμαχία της περασμένης εβδομάδας, με θετικές γνώμες κατά 67% έναντι 40% για τον Τραμπ, και με μεγαλύτερη διαπερατότητα στην κοινωνική διαστρωμάτωση, ακόμα και σε κατηγορίες κάστρα των Ρεπουμπλικανών, όπως οι λευκοί ψηφοφόροι χαμηλής μόρφωσης.

Ωστόσο αυτό δεν αρκεί για να αλλάξει τη μεγάλη εικόνα, που δείχνει φθινοπωρινό ντέρμπι έως τις εκλογές του Νοεμβρίου, μετά από ένα καλοκαίρι αναταραχής με την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν και όχι μόνο.

Σε εθνικό επίπεδο, Τραμπ και Χάρις είναι κολλημένοι στο 47% έκαστος. Στην Πενσιλβάνια, η Χάρις προηγείται με 50% έναντι 46%. Οι έρευνες έγιναν πριν από τη δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ την περασμένη Κυριακή.

Η δημοσκόπηση των New York Times/Philadelphia Inquirer/Siena College διενεργήθηκε σε 2.437 ψηφοφόρους σε εθνικό επίπεδο, από τις 11 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Ετερη δημοσκόπηση της Washington Post δείχνει αμφίρροπη μάχη στην Πενσιλβάνια, η οποία, μαζί με τις πολιτείες Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα, Ουισκόνσιν, αναμένεται να κρίνει την έκβαση των εκλογών. Στη δημοσκόπηση αυτή (12-16 Σεπτεμβρίου) η Χάρις πιστώνεται με το 48% των ψήφων και ο Τραμπ με το 47%.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v