Συναγερμός στον τουρκικό στρατό μετά τις εκρήξεις ασυρμάτων στο Λίβανο

Το μπαράζ από εκρήξεις συσκευών επικοινωνιών που χρησιμοποιούσε τη Χεζμπολάχ κινητοποιεί την Αγκυρα. Χρησιμοποιεί μόνο εγχώριας κατασκευής εξοπλισμό.

Συναγερμός στον τουρκικό στρατό μετά τις εκρήξεις ασυρμάτων στο Λίβανο

Η Τουρκία επανεξετάζει τα μέτρα για την ασφάλεια των συσκευών επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις της μετά τις φονικές εκρήξεις στον Λίβανο, δήλωσε την Πέμπτη αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Ασύρματοι που χρησιμοποιούνται από την ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ εξερράγησαν την Τετάρτη στο νότο του Λιβάνου, στην πιο θανατηφόρα μέρα στη από τότε που ξέσπασαν διασυνοριακές μάχες μεταξύ της οργάνωσης και του Ισραήλ πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Μια μέρα πριν υπήρξε μπαράζ εκρήξεων βομβητών.

Οι εκρήξεις φάνηκε να φέρνουν δημιουργούν χάος τη Χεζμπολάχ, τον πιο ισχυρό «πληρεξούσιο» του Ιράν στη Μέση Ανατολή και ενίσχυσαν τους φόβους για κλιμάκωση και περιφερειακό πόλεμο, σημειώνει το Reuters.

Ο Τούρκος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί αποκλειστικά εγχώριας παραγωγής εξοπλισμό, αλλά η Άγκυρα διαθέτει πρόσθετους μηχανισμούς ελέγχου εάν ένα τρίτο μέρος εμπλέκεται στην προμήθεια ή την παραγωγή του.

«Είτε από στις επιχειρήσεις που πραγματοποιούμε, είτε από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και τις εξελίξεις στο Λίβανο, τα μέτρα επανεξετάζονται και αναπτύσσονται νέα μέτρα ως μέρος των διδαγμάτων που αντλούνται μετά από κάθε εξέλιξη», είπε ο αξιωματούχος.

«Στο πλαίσιο αυτού του περιστατικού, εμείς ως Υπουργείο Άμυνας διενεργούμε τους απαραίτητους ελέγχους», πρόσθεσε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι η ίδρυση μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας για την κυβερνοασφάλεια είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης και ότι ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν το θεωρούσε αναγκαιότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v