Ράλι της στερλίνας μετά το φρένο στα επιτόκια από την BοE

Η άνοδος του βρετανικού νομίσματος πάνω από το 1,33 δολ. προσθέτει πόντους στα μεγάλα κέρδη φέτος, καθώς στις διεθνείς συναλλαγματικές αγορές καταγράφει τις καλύτερες επιδόσεις μέχρι στιγμής το 2024.

Ράλι της στερλίνας μετά το φρένο στα επιτόκια από την BοE

Η ισοτιμία της στερλίνας με το δολάριο ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 2,5 χρόνια, αφού η Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) διατήρησε τα επιτόκια σταθερά και δήλωσε ότι δεν θα βιαστεί να χαλαρώσει τη νομισματική  πολιτική.

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύθηκε έως και 0,8%, ξεπερνώντας το 1,33 δολάριο για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2022. Τα ομόλογα υποχώρησαν και οι χρηματαγορές εξομάλυναν τα στοιχήματα σχετικά με την έκταση μείωσης των επιτοκίων της BοE φέτος, στις 42 μονάδες βάσης χαλάρωση μέχρι τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με 50 σημεία βάσης πριν από τη σημερινή απόφαση.

«Όλα δείχνουν ότι είναι πιθανό να δούμε σταδιακό τριμηνιαίο ρυθμό μείωσης των επιτοκίων στην καλύτερη περίπτωση», δήλωσε ο Τζόρνταν Ρότζεστερ, επικεφαλής μακροοικονομικής στρατηγικής στη Mizuho International.

Αναμένει ότι η στερλίνα θα συνεχίσει να αποδίδει έναντι του δολαρίου, θέτοντας ως πρώτο στόχο πάνω από $1,34 μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου και $1,40 μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Η BοE υπόσχεται σταδιακή προσέγγιση χαλάρωσης καθώς τα επιτόκια διατηρήθηκαν αμετάβλητα σε μια ψηφοφορία 8-1 στο διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας.

Το ράλι της στερλίνας προσθέτει πόντους στα μεγάλα κέρδη του βρετανικού νομίσματος φέτος, καθώς είναι εκείνο με τις καλύτερες επιδόσεις μέχρι στιγμής το 2024.

Παρόλο που οι επενδυτές αναμένουν ότι η BοE θα χαλαρώσει ξανά τον Νοέμβριο, ποντάρουν ότι τα βρετανικά επιτόκια θα είναι για ένα διάστημα σχετικά υψηλά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα των ανταγωνιστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v