Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας

Προηγήθηκε μείωση κατά 25 μονάδες βάσης τον Αύγουστο. Ο διοικητής δήλωσε ότι η μείωση των πληθωριστικών πιέσεων σημαίνει ότι η κεντρική τρα΄πεζα θα είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια σταδιακά τους επόμενους μήνες.

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Τράπεζα της Αγγλίας

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας κατά τη συνεδρίασή της σήμερα Πέμπτη, μετά τη μείωση τους κατά 25 μονάδες βάσης, στο 5% τον Αύγουστο.

Ψήφισε επίσης να μειώσει το απόθεμα των βρετανικών κρατικών ομολόγων κατά άλλα 100 δισεκατομμύρια λίρες τους επόμενους 12 μήνες, επιβαρύνοντας τα οικονομικά της κυβέρνησης.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής ψήφισε 8-1 υπέρ της διατήρησης σταθερών των επιτοκίων, με το μόνο εξωτερικό μέλος Swati Dhingra να ψηφίζει υπέρ μιας περαιτέρω μείωσης του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, αφού η BoE προχώρησε τον περασμένο μήνα στην πρώτη μείωση του κόστους δανεισμού από το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Τετάρτη έδειξαν ότι η αύξηση των τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερή στο 2,2%, με τους traders να μειώνουν τα στοιχήματα για πτώση των επιτοκίων σε περίπου 25%, από 35% πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey δήλωσε ότι η μείωση των πληθωριστικών πιέσεων σημαίνει ότι η BoE θα είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια σταδιακά τους επόμενους μήνες.

Η στερλίνα επεκτείνει τα κέρδη της μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας - ενισχύεται 0,7%, στο 1,330 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v