Τζο Πάουελ: Αισιοδοξία για το soft landing

Η Fed «είναι επικεντρωμένη» στη διπλή εντολή της, τον πληθωρισμό και την απασχόληση, δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Τζο Πάουελ: Αισιοδοξία για το soft landing

Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν γίνει πιο σίγουροι ότι, προσαρμόζοντας την πολιτική, μπορούν να διατηρήσουν τη δύναμη της αγοράς εργασίας με μέτρια οικονομική ανάπτυξη και με τον πληθωρισμό να συνεχίζει να μειώνεται, δήλωσε ο Τζο Πάουελ μετά την ανακοίνωση της Fed για μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

Ουσιαστικά, δηλαδή, υποστηρίζει ότι η κίνηση ευθυγραμμίζεται με την προσπάθεια να διασφαλιστεί η λεγόμενη «ήπια προσγείωση» για την οικονομία. Οι αποφάσεις στο εξής θα λαμβάνονται «συνεδρίαση με συνεδρίαση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Οπως είπε, η Fed «είναι επικεντρωμένη» στη διπλή εντολή της, τον πληθωρισμό και την απασχόληση. Εκτιμά ότι με «κατάλληλη αναβαθμονόμηση» της νομισματικής πολιτικής θα διατηρηθεί ισχυρή η αγορά εργασίας.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι «οι συνθήκες συνέχισαν να επιβραδύνουν» την αγορά εργασίας, με «αξιοσημείωτη πτώση» στα κέρδη μισθοδοσίας, ενώ επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η αγορά εργασίας δεν ασκεί πληθωριστική πίεση στην οικονομία.

Σύμφωνα με τον Τζο Πάουελ, πολλά νέα στοιχεία ήρθαν στο φως από τότε (τον Ιούλιο) που είχε πει ότι δεν σκέφτεται μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Οι υπεύθυνοι εξέτασαν τα δεδομένα και πήραν την κατάλληλη απόφαση σήμερα, τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v