Μόσχα: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στην εταιρεία της πλουσιότερης Ρωσίδας

Η ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια της Wildberries Τατιάνα Μπακαλτσούκ και ο εν διαστάσει σύζυγός της Βλαντισλάβ, ο οποίος έχει μικρότερο μερίδιο, κατηγορούν ο ένας τον άλλον.

Μόσχα: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στην εταιρεία της πλουσιότερης Ρωσίδας

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν –εκ των οποίων δύο αστυνομικοί– σε ανταλλαγή πυρών στην έδρα της ρωσικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Wildberries, σύμφωνα με τον πρώτο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη των δυνάμεων της τάξης που πήγαν στο σημείο για να βάλουν τέλος σε παράνομες δραστηριότητες», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ερευνητική Επιτροπή. Άλλοι δύο άνθρωποι «υπέκυψαν στα τραύματά τους» πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας τον απολογισμό που είχαν μεταδώσει νωρίτερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η συμπλοκή φαίνεται ότι σημειώθηκε με φόντο την κλιμάκωση της διαφωνίας μεταξύ του ζεύγους των ιδρυτών της μεγαλύτερης εταιρείας διαδικτυακού εμπορίου στη χώρα, με αντικείμενο το μέλλον της. Δύο μήνες πριν, η Wildberries συγχωνεύτηκε με μια άλλη ιδιωτική εταιρεία, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, υπό την επίβλεψη του Κρεμλίνου.

«Ένας φύλακας από το γραφείο Wildberries, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, πέθανε», μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο πηγή του ρωσικού κολοσσού.

Το κρατικό πρακτορείο Ria Novosti έκανε λόγο επίσης για δύο νεκρούς, επικαλούμενο αστυνομική πηγή, ενώ το αφεντικό της Wildberries είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα τον θάνατο ενός «πράκτορα ασφαλείας (...) μετά την ένοπλη επίθεση.

Η ιδρύτρια της Wildberries και ιδιοκτήτρια Τατιάνα Μπακαλτσούκ, που κατέχει το πελιοψηφικό πακέτο της εταιρείας, και ο εν διαστάσει σύζυγός της Βλαντισλάβ, ο οποίος κατείχε ένα μικρό μερίδιο της εταιρείας, κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον για το περιστατικό, το οποίο είπαν ότι συνέβη όταν μια ομάδα ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του Βλαντισλάβ, έφτασε στο γραφείο.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας τόνισε ότι ερευνά το συμβάν. Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα άτομο, ένας φύλακας της Wildberries, σκοτώθηκε.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί, μετέδωσε το RIA, επικαλούμενο τις αρχές επιβολής του νόμου και σχεδόν 30 συνελήφθησαν. Δεν κατονόμασε κανέναν από τους εμπλεκόμενους.

Η Wildberries ανακοίνωσε σχέδια συγχώνευσης με τη μικρότερη διαφημιστική εταιρεία Russ τον Ιούνιο, λέγοντας ότι στόχος ήταν η δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας συναλλαγών. Ο Βλαντισλάβ αντιτάχθηκε στη συγχώνευση.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μαξίμ Ορέσκιν, αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης, διορίστηκε για να επιβλέπει την εφαρμογή της συμφωνίας. Το Κρεμλίνο τόνισε ότι το σχέδιο είχε την υποστήριξη του προέδρου Πούτιν, αλλά δεν θα παρενέβαινε στην πρόοδό του.

Στα τέλη Ιουλίου, η Τατιάνα, η οποία είναι η πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας σύμφωνα με το Forbes, είπε ότι είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου από τον Βλαντισλάβ.

Σήμερα, η εταιρεία Wildberries και η Τατιάνα δήλωσαν ότι μια ομάδα ενόπλων, με επικεφαλής τον Βλαντισλάβ, προσπάθησε να εισέλθει με βία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Ο Βλαντισλάβ είπε ότι αυτός και οι εκπρόσωποί του ήταν άοπλοι και είχαν έρθει για να συζητήσουν για τις επιχειρήσεις και ότι φρουροί ασφαλείας της συγχωνευμένης εταιρείας RVB άνοιξαν πυρ εναντίον του και των συναδέλφων του.

Η Wildberries τόνισε ότι δεν είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον Βλαντισλάβ. Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το εσωτερικό του κτιρίου που δείχνει άνδρες να διαπληκτίζονται στο τέλος ενός διαδρόμου. Στο βίντεο ακούγονται πυροβολισμοί. Άλλα πλάνα που τραβήχτηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις και αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν προς την είσοδο, υπό τον ήχο πυροβολισμών και άνδρες να βγάζουν πυροβόλα όπλα.

Η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε ως διαδικτυακή πλατφόρμα μεταπώλησης ρούχων, τώρα προμηθεύει τα πάντα, από ηλεκτρονικά μέχρι μαγειρικά σκεύη, με τζίρο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v