Νέες εκρήξεις συσκευών στη Βηρυτό, εννέα νεκροί

Εννέα νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες, μια μέρα μετά το μπαράζ επιθέσεων σε βομβητές της Χεζμπολάχ και λίγο μετά την επίθεση της οργάνωσης εναντίον θέσεων του ισραηλινού στρατού.

Νέες εκρήξεις συσκευών στη Βηρυτό, εννέα νεκροί

Ασύρματοι πομποδέκτες (γουόκι τόκι), συσκευές επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται από την ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, εξερράγησαν και σήμερα Τετάρτη στα νότια της χώρας και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας Βηρυτού, ενώ υπάρχουν ήδη εννέα νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τουλάχιστον μία έκρηξη ακούστηκε κοντά σε κηδεία που οργάνωσε η Χεζμπολάχ για τέσσερις από τους νεκρούς της προηγούμενης μέρας, όταν χιλιάδες βομβητές που χρησιμοποιούσε η ομάδα πυροδοτήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα γουόκι τόκι που εξερράγησαν σήμερα εισήχθησαν στον Λίβανο πριν από 5 μήνες, δηλαδή την ίδια περίοδο που αγοράστηκαν οι βομβητές που εξερράγησαν χτες, αναφέρουν πηγές ασφαλείας της χώρας.

Δημοσιογράφοι του Reuters στα νότια προάστια της Βηρυτού άκουσαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις, σε ξεχωριστά σημεία, και σήμερα Τετάρτη, καθώς και σειρήνες ασθενοφόρων.

 

Οι εκρήξεις συνέβησαν μια μέρα μετά το μπαράζ εκρήξεων σε συσκευές τηλεειδοποίησης που χρησιμοποιεί η ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ σε ολόκληρο τον Λίβανο, προκαλώντας 12 θανάτους και χιλιάδες τραυματισμούς μαχητών και πολιτών.

Η οργάνωση ανέφερε νωρίτερα ότι επιτέθηκε με ρουκέτες εναντίον θέσεων του ισραηλινού πυροβολικού, στο πρώτο χτύπημα μετά τη χθεσινή επίθεση, την οποία αποδίδει στο Ισραήλ.

Η ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας Μοσάντ τοποθέτησε εκρηκτικά μέσα σε βομβητές που εισήγαγε η Χεζμπολάχ μήνες πριν από τις εκρήξεις, ανέφερε στο Reuters ανώτερη λιβανική πηγή ασφαλείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v