Βρετανία: Αποδέχτηκαν πρόταση για 15% αύξηση μισθών οι μηχανοδηγοί

Με τον τρόπο αυτό τερματίζεται ένα από τα τελευταία ακανθώδη ζητήματα, που απασχολούν τον δημόσιο τομέα της χώρας, εδώ και δύο χρόνια, μετά την υπερψήφιση συμφωνίας που αφορούσε τους νέους ιατρούς του NHS.

Βρετανία: Αποδέχτηκαν πρόταση για 15% αύξηση μισθών οι μηχανοδηγοί

Οι μηχανοδηγοί στη Βρετανία υπερψήφισαν πρόταση για αύξηση σχεδόν 15% στους μισθούς τους, τερματίζοντας μια από τις πιο μακροχρόνιες διαμάχες για το ζήτημα αυτό στην σιδηροδρομική ιστορία, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Πιο συγκεκριμένα, το συνδικάτο Aslef ανακοίνωσε ότι το 97% των μελών υπερψήφισε την κυβερνητική πρόταση για αύξηση μισθών κατά 14,25%, που θα ισχύει εν μέρει αναδρομικά για το διάστημα από το 2022 έως το 2025. 

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση των Εργατικών επικρίθηκε επειδή δεν ζήτησε παραχωρήσεις από τους μηχανοδηγούς ως αντάλλαγμα για την παροχή διψήφιας μισθολογικής αύξησης.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, με τον τρόπο αυτό τερματίζεται ένα από τα τελευταία ακανθώδη ζητήματα, που απασχολούν εδώ και δύο χρόνια τον δημόσιο τομέα της χώρας, μετά την υπερψήφιση αντίστοιχης κυβερνητικής συμφωνίας από τους νέους ιατρούς του NHS τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v