Ρωσία: Μεγάλη αποθήκη όπλων σε βάθος 500 χλμ. χτύπησαν οι Ουκρανοί

Περίπου 100 drones με εκρηκτικά κατέστρεψαν μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές αποθήκες πυραύλων Iskander και Tochka-U και βομβών ολίσθησης, βαθιά στο Τοροπέτς, ισχυρίζονται Ουκρανοί στρατιωτικοί.

Ρωσία: Μεγάλη αποθήκη όπλων σε βάθος 500 χλμ. χτύπησαν οι Ουκρανοί

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι κατέστρεψε μεγάλα αποθέματα ρωσικών όπλων τη νύχτα, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς για να πραγματοποιήσει την επίθεση, καθώς παράλληλα αναμένει άδεια από τις ΗΠΑ για να χρησιμοποιεί πυραύλους δυτικής κατασκευής σε τέτοιες επιχειρήσεις.

Περίπου 100 drones με εκρηκτικά κατέστρεψαν μια μεγάλη αποθήκη πυραύλων Iskander και Tochka-U καθώς και βόμβες ολίσθησης στο Τοροπέτς, πόλη στην περιοχή Tβερ της δυτικής Ρωσίας, δήλωσαν Ουκρανοί στρατιωτικοί. Η εγκατάσταση απέχει σχεδόν 500 χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας.

Το σύστημα FIRMS της NASA, το οποίο παρακολουθεί τις πυρκαγιές παγκοσμίως χρησιμοποιώντας δορυφορικά δεδομένα, κατέγραψε αυξημένη θερμότητα στα περίχωρα του Τοροπέτς κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Bloomberg δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την αιτία της θερμότητας.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την εκκένωση της πόλης λόγω πυρκαγιάς που προκλήθηκε από τα συντρίμμια των drones, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Iγκόρ Ρουντένια στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Καθώς μιλούσε, στο βάθος ακούγονταν ήχοι από εκρήξεις. Ωστόσο, δεν σχολίασε τι τις προκάλεσε.

Η αποθήκη στο Tοροπέτς κατασκευάστηκε το 2018 και είναι μια από τις μεγαλύτερες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το TASS. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ είχε δηλώσει ότι το οπλοστάσιο προστατεύεται καλά από εξωτερικούς κινδύνους. Συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς τον Ιούλιο.

Η Ουκρανία έχει εντείνει τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών για επιδρομές μεγάλης εμβέλειας εντός ρωσικού εδάφους, επιδιώκοντας να υπονομεύσει τις επιθετικές δυνατότητες της Μόσχας.

Οι βασικοί δυτικοί σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, έχουν αρνηθεί μέχρι στιγμής στο Κίεβο το δικαίωμα να επιτίθεται σε στόχους εντός ρωσικού εδάφους με πυραύλους δυτικής κατασκευής, φοβούμενοι κλιμάκωση του πολέμου, κάτι για το οποίο έχει προειδοποιήσει εξάλλου και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v