Ο Βίκτωρ Ρέστης οδήγησε σε εκκαθάριση την εταιρεία της Αμάντα Στέιβλι

Βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε να οδηγηθεί σε εκκαθάριση η εταιρεία της πρώην διευθύντριας της Νιούκαστλ. Στο επίκεντρο ένα δάνειο που είχε χορηγήσει ο Ελληνας εφοπλιστής το 2008.

Ο Βίκτωρ Ρέστης οδήγησε σε εκκαθάριση την εταιρεία της Αμάντα Στέιβλι

Μια εταιρεία που ανήκει στην πρώην διευθύντρια του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Νιούκαστλ, Αμάντα Στέιβλι, ωθήθηκε σε εκκαθάριση μετά από διαμάχη με έναν Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας για ένα δάνειο.

Η Staveley's Apollo Belvedere Services -μια βρετανική οντότητα παλαιότερα γνωστή ως PCP Capital Partners- οδηγείται σε εκκαθάριση μετά από απόφαση δικαστή του Λονδίνου στις 11 Σεπτεμβρίου. Είχε προηγηθεί αίτηση που κατέθεσε ο Βίκτωρ Ρέστης, σύμφωνα με τα δύο μέρη.

Στο επίκεντρο η διαφωνία για ένα δάνειο 10 εκατομμυρίων λιρών που ο Ρέστης, ο οποίος υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία στη ναυτιλιακή βιομηχανία για περίπου δύο δεκαετίες, διέθεσε για τα επιχειρηματικά εγχειρήματα της Στέιβλι το 2008.

Η Στέιβλι έπρεπε να πληρώσει στον μεγιστάνα περίπου 3,5 εκατομμύρια λίρες, αφού έχασε ένα επίσημο τελεσίγραφο που είχε ορίσει η δικαιοσύνη. Αυτό το ποσό έχει πλέον καταβληθεί, σύμφωνα με τις δύο πλευρές.

Ο Ρέστης ζήτησε επίσης πληρωμές τόκων για το δάνειο και την περασμένη εβδομάδα απέρριψε μια προσφορά διακανονισμού 1,6 εκατομμυρίων λιρών από την Apollo, ως πολύ μικρότερη από το συμβατικό οφειλόμενο ποσό. Ο Ρέστης επέλεξε αντ' αυτού να συνεχίσει με την αίτηση εκκαθάρισης κατά της οντότητας. Η Apollo αμφισβήτησε ότι το οφειλόμενο ποσό ήταν μεγαλύτερο από 1,6 εκατ. στερλίνες.

Ο Ρέστης είπε στους Financial Times ότι θα ζητούσε τον διορισμό ειδικών επαγγελματιών ως εκκαθαριστών της εταιρείας για να διεξαγάγουν έρευνα για τις υποθέσεις της, τις συνθήκες της εκκαθάρισής της και τη συμπεριφορά της Στέιβλι ως ορισθέντος μέλους.

Η οικονομική οντότητα δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και δεν έχει δείξει σημάδια ενεργού trading για αρκετά χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v