Δικαστήριο της ΕΕ ακυρώνει πρόστιμο 1,4 δισ. που είχε επιβληθεί στην Google

Το 2019 η Επίτροπος Margrethe Vestager δήλωνε ότι η εταιρεία είχε καταχραστεί τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά επιβάλλοντας περιοριστικές ρήτρες σε συμβάσεις με ιστότοπους τρίτων.

Δικαστήριο της ΕΕ ακυρώνει πρόστιμο 1,4 δισ. που είχε επιβληθεί στην Google

Το δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε σήμερα  Τετάρτη ότι το πρόστιμο ύψους 1,5 δισ. ευρώ που επιβλήθηκε στην Google από τις ρυθμιστικές αρχές πρέπει να ακυρωθεί, συντασσόμενο με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό στην αμφισβήτηση της ποινής.

Το Γενικό Δικαστήριο δήλωσε ότι αναγνώρισε τις περισσότερες από τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο, το δικαστήριο σημείωσε επίσης ότι η απόφαση δεν είχε λάβει υπόψη της «όλες τις σχετικές περιστάσεις κατά την αξιολόγηση της διάρκειας των συμβατικών ρητρών που έκρινε καταχρηστικές». Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος μιας σειράς κυρώσεων της ΕΕ που έχουν κοστίσει στην Google συνολικά πάνω από 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το 2019, η Επιτροπή επέβαλε στην Google πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. ευρώ για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ. Τότε, η Επίτροπος Margrethe Vestager δήλωσε ότι η εταιρεία είχε καταχραστεί τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά επιβάλλοντας περιοριστικές ρήτρες σε συμβάσεις με ιστότοπους τρίτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v