Γαλλία: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά Μακρόν

Εγινε αποδεκτή από το προεδρείο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης με 12 ψήφους υπέρ και 10 κατά και παραπέμπεται στη νομική επιτροπή. Την κατέθεσε η Αριστερά του Μελανσόν. Ποιες οι πιθανότητες για έκπτωση από το ύπατο αξίωμα.

Γαλλία: Πέρασε η πρόταση μομφής κατά Μακρόν

Η πρόταση μομφής του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν-Λικ Μελανσόν κατά του Εμανουέλ Μακρόν κρίθηκε αποδεκτή σήμερα Τρίτη από το προεδρείο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, το οποίο την παρέπεμψε στη νομική επιτροπή, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές.

Έγινε αποδεκτή με 12 ψήφους υπέρ και 10 κατά και κατ' επέκταση ξεκινά η διαδικασία έκπτωσης του Εμανουέλ Μακρόν από την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. 

Ωστόσο, οι περισσότεροι Γάλλοι πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν στην εκτίμηση ότι είναι σχεδόν αδύνατον η διαδικασία να οδηγήσει στην έκπτωση του προέδρου, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί μόνο στην περίπτωση που η πρόταση υπερψηφιστεί από τα δύο τρίτα των μελών της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας.

Ο τελών χρέη πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε πως πρόκειται για κήρυξη πολέμου κατά των θεσμών της Γαλλικής Δημοκρατίας, ενώ από τον χώρο της ακροδεξιάς η Μαρίν Λεπέν δήλωσε πως η διαδικασία έκπτωσης του Γάλλου προέδρου είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, λόγω της πολυδιάσπασης των κομμάτων της Αριστεράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v