Δυο χρόνια έψαχνε η BMW βλάβη στα φρένα, τώρα θα πληρώσει 1 δισ.

Παρά τις καταγγελίες από πελάτες και dealers, η αυτοκινητοβιομηχανία χρειάστηκε δύο χρόνια να εντοπίσει το πρόβλημα. Τώρα ανακαλεί 1,5 εκατομμύριo αυτοκίνητα!

Δυο χρόνια έψαχνε η BMW βλάβη στα φρένα, τώρα θα πληρώσει 1 δισ.

Χρειάστηκαν πάνω από δύο χρόνια στην BMW για να ανακαλύψει την έκταση μιας βλάβης στο σύστημα πέδησης, που αναμένεται να κοστίσει στην αυτοκινητοβιομηχανία σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ για να διορθωθεί.

Οι πελάτες και οι dealers άρχισαν να παραπονούνται στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για ελαττωματικά φρένα τον Ιούνιο του 2022, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Bloomberg News. Αλλά μόλις τον περασμένο μήνα η BMW συνειδητοποίησε ότι έως και 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα μπορεί να είχαν το ελαττωματικό ανταλλακτικό, το οποίο προμήθευε η Continental και διαφημιζόταν ως ένα ελαφρύτερο και πιο αποτελεσματικό σύστημα.

Η BMW ξεκίνησε μια εις βάθος ανασκόπηση του συστήματος πέδησης τον Οκτώβριο του 2023. Ακολούθησε η πρώτη ανάκληση περίπου 80.000 οχημάτων στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο της φετινής χρονιάς.

Πλέον το πρόβλημα αφορά 1,5 εκατομμύριο αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από την BMW - συμπεριλαμβανομένων των Rolls-Royce Spectres, οχήματος αξίας 420.000 δολαρίων, εμβληματικών σεντάν της σειράς 7 και σπορ αυτοκινήτων XM.

«Αυτή δεν είναι απλώς μια συνηθισμένη ανάκληση, πρόκειται για ένα σημαντικό σοκ», δήλωσε ο Ferdinand Dudenhöffer, διευθυντής στο Κέντρο Έρευνας Αυτοκινήτου στο Μπόχουμ. 

Μετά τα παραπάνω, η μετοχή δέχτηκε πλήγμα. Ηδη υποχωρεί περίπου 28% φέτος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v