Ετοιμάζεται για πτώχευση η Tupperware

Προηγήθηκε πολυετής προσπάθεια αναζωογόνησης της ιστορικής εταιρείας, εν μέσω φθίνουσας ζήτησης. Οι προετοιμασίες για πτώχευση έρχονται μετά από διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της για τον τρόπο διαχείρισης του χρέους, ύψους άνω των $700 εκατ.

Ετοιμάζεται για πτώχευση η Tupperware

Η Tupperware ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης το συντομότερο αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση των σχεδίων, μετά από μια πολυετή προσπάθεια αναζωογόνησης της επιχείρησης, εν μέσω φθίνουσας ζήτησης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μάρκα οικιακών ειδών, η οποία για μεγάλο μέρος του αιώνα καθόρισε την αποθήκευση τροφίμων, σχεδιάζει να εισέλθει σε δικαστική προστασία αφού παραβίασε τους όρους του χρέους της και επιστράτευσε νομικούς και οικονομικούς συμβούλους, δήλωσαν οι άνθρωποι οι οποίοι ζήτησαν ανωνυμία, προκειμένου να συζητήσουν εμπιστευτικές πληροφορίες.

Οι μετοχές της εταιρείας έφτασαν να κάνουν βουτιά πάνω από 50% στη Νέα Υόρκη, λόγω της είδησης.

Οι προετοιμασίες για την πτώχευση πραγματοποιούνται μετά από παρατεταμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Tupperware και των δανειστών της για τον τρόπο διαχείρισης του χρέους, ύψους άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δανειστές συμφώνησαν φέτος να της δώσουν κάποια περιθώρια ανάσας στους παραβιασμένους όρους του δανείου, αλλά η εταιρεία συνέχισε να επιδεινώνεται.

Τα σχέδια δεν είναι οριστικά και μπορεί να αλλάξουν. Εκπρόσωπος της Tupperware αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Tupperware προειδοποιεί εδώ και χρόνια για τις αμφιβολίες της σχετικά με την ικανότητά της να παραμείνει στην ενεργό δράση.

Η Tupperware το 1946 παρουσίασε τα πλαστικά προϊόντα της στο κοινό, αφού ο ιδρυτής της Earl Tupper εφηύρε το εύκαμπτο αεροστεγές σφράγισμα. Η μάρκα εισέβαλε στα αμερικανικά σπίτια κυρίως μέσω των εκδηλώσεων πωλήσεων που διοργάνωναν γυναίκες των προαστίων.

Η εταιρεία συνέχισε καθ' όλη τη διάρκεια των σχεδόν 80 ετών λειτουργίας της να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις άμεσες πωλήσεις από μια στρατιά ερασιτεχνών πωλητών, μετρώντας πάνω από 300.000 ανεξάρτητους πωλητές έως το 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v