Κυρώσεις ΗΠΑ σε Μπίτζιο για το Predator

Στο στόχαστρο συνολικά πέντε φυσικά πρόσωπα για διακίνηση κατασκοπευτικού λογισμικού που αποτελεί «σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».

Κυρώσεις ΗΠΑ σε Μπίτζιο για το Predator

To υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε κυρώσεις στον Φέλιξ Μπίτζιο και άλλα τέσσερα πρόσωπα καθώς και σε μια οντότητα που συνδέεται με την κοινοπραξία Intellexa για τον ρόλο τους στην εξέλιξη, λειτουργία και διανομή κατασκοπευτικού λογισμού που αποτελεί σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ δεν θα ανεχτούν την απερίσκεπτη εξάπλωση τεχνολογιών που απειλούν την εθνική μας ασφάλεια και υπονομεύουν την ιδιωτικότητα και τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών μας» δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του υπουργείου για την Τρομοκρατία και την Οικονομική Κατασκοπεία, Μπράντλεϊ Σμιθ. 

«Θα συνεχίσουμε να καθιστούμε υπόλογους αυτούς που προσπαθούν να διευκολύνουν τον πολλαπλασιασμό καταχρηστικών τεχνολογιών, ενθαρρύνοντας παράλληλα την υπεύθυνη ανάπτυξη τεχνολογιών που ευθυγραμμίζονται με τα διεθνή κριτήρια» πρόσθεσε. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι η κοινοπραξία Intellexa είναι ένα σύνθετο, διεθνές δίκτυο αποκεντρωμένων εταιρειών που κατασκευάζουν προϊόντα κατασκοπευτικού λογισμικού υπό την εμπορική ονομασία «Predator».

Στη λίστα των κυρώσεων περιλαμβάνονται ακόμα ο Αρτέμης Αρτεμίου, η Παναγιώτα Καραολή, ο Μερόμ Χαρπάζ και ο Αντρέα Γκαμπάτζι, καθώς και η εταιρεία Aliada. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, η Παναγιώτα Καραολή είναι διευθύντρια πολλών οντοτήτων της κοινοπραξίας Intellexa που ελέγχονται ή είναι θυγατρικές της Thalestris Limited. 

Ο Αρτέμης Αρτεμίου είναι ο γενικός διευθυντής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cytrox Holdings, μέλος της κοινοπραξίας Intellexa.

O Αντρέα Γκαμπάτζι είναι ο πραγματικός δικαιούχος των Thalestris Limited και Intellexa Limited, μελών της κοινοπραξίας Intellexa. Η Τhalestris Limited έχει δικαιώματα διανομής του Predator.

O Μερόμ Χαρπάζ είναι κορυφαίο στέλεχος στην κοινοπραξία Intellexa. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v