Διαπιστευτήρια του πρώτου πρέσβη της ανεξάρτητης Παλαιστίνης στην Ισπανία

Ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ' δέχτηκε τον Χόσνι Αμπντέλ Ουάχεντ στα Ανάκτορα για την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων. Στις 28 Μαΐου η Μαδρίτη αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος.

Διαπιστευτήρια του πρώτου πρέσβη της ανεξάρτητης Παλαιστίνης στην Ισπανία

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ' (φωτ.) έλαβε σήμερα τα διαπιστευτήρια του Χόσνι Αμπντέλ Ουάχεντ, πρώτου πρεσβευτή του παλαιστινιακού κράτους στην Ισπανία, μετά την αναγνώριση της ανεξάρτητης Παλαιστίνης του από τη Μαδρίτη τον Μάιο.

Ο αρχηγός του ισπανικού κράτους δέχτηκε τον Χόσνι Αμπντέλ Ουάχεντ στα Ανάκτορα της Μαδρίτης για την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, σύμφωνα με εικόνες που ανάρτησε ο βασιλικός οίκος στην πλατφόρμα Χ.

 

Ο Χόσνι Αμπντέλ Ουάχεντ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Παλαιστίνης στην Ισπανία από το 2022 και απολάμβανε παρόμοιο καθεστώς με αυτό του πρεσβευτή, άλλαξε διπλωματικό βαθμό επίσημα μετά την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τη Μαδρίτη πριν από λίγους μήνες.

Στις 28 Μαΐου, η ισπανική προοδευτική κυβέρνηση, όπως αυτή της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας, αναγνώρισε την Παλαιστίνη ως κράτος.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι «η πρώτη διμερής σύνοδος κορυφής μεταξύ της Ισπανίας και της Παλαιστίνης θα διεξαχθεί έως το τέλος του έτους».

Η Ισπανία υιοθέτησε από την αρχή της σύγκρουσης στη Γάζα πολύ επικριτική θέση απέναντι στο Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v