Πούτιν: Διάταγμα για ενίσχυση του τακτικού ρωσικού στρατού

Για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια ο Ρώσος πρόεδρος αυξάνει το μέγεθος του στρατού. Επιπλέον 180.000 στρατιώτες, με το συνολικό μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων, τακτικών, επαγγελματιών και εθελοντών, να φτάνει στα 2,38 εκατομμύρια άτομα.

Πούτιν: Διάταγμα για ενίσχυση του τακτικού ρωσικού στρατού

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με διάταγμά του έδωσε εντολή για την αύξηση του τακτικού μεγέθους του ρωσικού στρατού κατά 180.000 στρατιώτες, στο 1,5 εκατομμύριο στρατιώτες. Είναι η τρίτη φορά που διευρύνει τις τάξεις του μετά την έναρξη της εκστρατείας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Με το διάταγμα, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, ο Πούτιν δίνει εντολή να αυξηθεί το συνολικό μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων στα 2,38 εκατομμύρια άτομα, από τα οποία το 1,5 εκατομμύριο πρέπει να είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Ο Πούτιν από το 2022 είχε δώσει δύο φορές εντολή για αυξήσεις του αριθμού των μάχιμων στρατευμάτων, κατά 137.000 και 170.000 αντίστοιχα.

Επιπλέον, η Ρωσία επιστράτευσε περισσότερους από 300.000 στρατιώτες τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2022, ενώ παράλληλα δεκάδες χιλιάδες στρατεύσιμοι εγκατέλειψαν τη χώρα.

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι δεν σχεδιάζεται προς το παρόν νέα επιστράτευση, καθώς σκοπεύει να συνεχίσει να βασίζεται σε εθελοντές που υπογράφουν επικερδείς συμβάσεις για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v