Η Deutsche Bank εξετάζει «μπλόκο» σε εξαγορά της Commerzbank από Unicredit

Αντίθετη σε μια πλήρη εξαγορά της Commerzbank από την ιταλική τράπεζα η Deutschebank, σύμφωνα με το Bloomberg. Ποιες επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι. Υποχωρεί 2,5% η μετοχή.

Η Deutsche Bank εξετάζει «μπλόκο» σε εξαγορά της Commerzbank από Unicredit

Η Deutsche Bank αναζητά τρόπους για να δυσχεραίνει την προσπάθεια της Unicredit να εξαγοράσει την Commerzbank καθώς εξετάζει πώς πρέπει να αντιδράσει σε μια δυνητικά συμφωνία που θα δημιουργούσε έναν τεράστιο ανταγωνιστή στην εγχώρια αγορά της, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg. 

Ο CEO, Κρίστιαν Σέβινγκ και οι «υπολοχαγοί» αναλύουν την κατάσταση τις τελευταίες ημέρες, σημείωσαν οι πηγές. 

Οι επιλογές που έχουν εξεταστεί περιλαμβάνουν την αγορά μέρους ή του συνόλου του εναπομείναντος 12% που έχει η γερμανική κυβέρνηση στην Commerzbank, ανέφεραν οι πηγές. 

Η Deutsche Bank είναι τη δεδομένη στιγμή αντίθετη σε μια εξαγορά της Commerzbank, τόνισαν οι πηγές. Η γερμανική τράπεζα μπορεί επίσης να καταλήξει να μην προβεί σε καμία κίνηση ως αντίδραση σε μια δυνητική εξαγορά της Commerzbank από τη Unicredit, υπογράμμισαν οι πηγές. 

Eκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Ο CEO της Unicredit, Αντρέα Ορσέλ, αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι η ιταλική τράπεζα έχει αποκτήσει μερίδιο 9% στην Commerzbank και στη συνέχεια δήλωσε σε συνέντευξη στο Bloomberg ότι είναι ανοιχτός σε μια πλήρη εξαγορά. 

Η κίνηση αιφνιδίασε τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία ήθελε να πουλήσει ένα μέρος του μεριδίου της στη γερμανική τράπεζα αλλά δεν ανέμενε να εμφανιστεί ένας στρατηγικός επενδυτής. 

Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε ως και 2,5%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v