ΗΠΑ: Δεν έχει αλλάξει η θέση μας για τη χρήση πυραύλων εντός ρωσικού εδάφους

Οι ΗΠΑ λαμβάνουν σοβαρά την απειλή του Πούτιν σχετικά με τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, τόνισε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

ΗΠΑ: Δεν έχει αλλάξει η θέση μας για τη χρήση πυραύλων εντός ρωσικού εδάφους

Οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να ανακοινώσουν την υιοθέτηση μιας νέας πολιτικής όσον αφορά την Ουκρανία και τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, τόνισε ο Λευκός Οίκος. 

«Δεν υπάρχει αλλαγή στη θέση μας όσον αφορά την παροχή δυνατοτήτων κρούσης μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία για χρήση εντός της Ρωσίας» ανέφερε σε δημοσιογράφους ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Κίρμπι ανέφερε ότι δεν αναμένει να προκύψει κάποια σημαντική ανακοίνωση σχετικά με το θέμα αυτό από τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ την Παρασκευή. 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ λαμβάνουν σοβαρά την απειλή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. 

Ο Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι αν η Δύση επιτρέψει στην Ουκρανία να πραγματοποιεί πλήγματα σε ρωσικά εδάφη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που έχουν εφοδιάσει το Κίεβο δυτικές χώρες, αυτό θα σήμαινε ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Σημειώνεται ότι δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου συζητούν να επιτραπεί στην Ουκρανία να αναπτύξει βρετανικούς πυραύλους κρουζ που υποστηρίζονται από δεδομένα πλοήγησης των ΗΠΑ για χτυπήματα μεγάλου βεληνεκούς εντός της ρωσικής επικράτειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v