Πρώτη αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 1978 αποφάσισε η Κίνα

Οι άνδρες θα παίρνουν σύνταξη στα 63 τους χρόνια από τα 60 που είναι σήμερα και οι γυναίκες στα 58... Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί σταδιακά μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.

Πρώτη αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 1978 αποφάσισε η Κίνα

Η Κίνα θα αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης για πρώτη φορά από το 1978, μια κίνηση που είναι πιθανό να επιβραδύνει τη μείωση του εργατικού δυναμικού και να στηρίξει την οικονομία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι κορυφαίοι βουλευτές της χώρας ενέκριναν ένα σχέδιο για τη σταδιακή καθυστέρηση της συνταξιοδότησης, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Μέσα στα επόμενα 15 χρόνια και σταδιακά, η Κίνα θα αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης των ανδρών στα 63 από τα 60 έτη και των γυναικών έως τα 58 έτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2025.

Η ηλικία συνταξιοδότησης στην Κίνα είναι από τις χαμηλότερες παγκοσμίως, παρά τη σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1970, το όριο για τους υπαλλήλους διατηρείται στα 60 έτη για τους άνδρες και μεταξύ 50 και 55 ετών για τις γυναίκες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v