Γαλλία: Πρώτη με διαφορά η Λεπέν σε δημοσκόπηση για την προεδρία

Θα κέρδιζε εύκολα τον πρώτο γύρο η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, αν οι προεδρικές εκλογές διεξάγονταν την ερχόμενη Κυριακή, με ποσοστό 35%. Ακόμα δεν διαφαίνεται άλλη ισχυρή υποψηφιότητα για τη διαδοχή Μακρόν.

Γαλλία: Πρώτη με διαφορά η Λεπέν σε δημοσκόπηση για την προεδρία

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα κέρδιζε εύκολα τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, εάν αυτές διεξάγονταν την ερχόμενη Κυριακή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων σύγκρινε την υποψηφιότητά της έναντι 13 πιθανών αντιπάλων απ' όλο το πολιτικό φάσμα. Σε κάθε περίπτωση, η Λεπέν προηγείται με 35% των ψήφων.

Ο πλησιέστερος αντίπαλός της θα μπορούσε να είναι ο Εντουάρ Φιλίπ, πρώτος πρωθυπουργός του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σκέφτεται να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του 2027. Κερδίζει το 27% της πρόθεσης ψήφου στη δημοσκόπηση.

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός για οκτώ μήνες, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, θα έπαιρνε το 24%, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε 1.107 ενήλικες μεταξύ 6-9 Σεπτεμβρίου. Το περιθώριο σφάλματος τοποθετείται μεταξύ 1,4 και 3,1 ποσοστιαίων μονάδων.

Η Λεπέν έχασε από τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο στις δύο τελευταίες προεδρικές εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v