Βοήθεια πάνω από $700 εκατ. στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Μπλίνκεν

Η αμερικανική χρηματοδότηση περιλαμβάνει ενεργειακή βοήθεια 325 εκατ. δολ. και ανθρωπιστική βοήθεια 290 εκατ. δολαρίων. Στο Κίεβο, μαζί με τον Βρετανό ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Βοήθεια πάνω από $700 εκατ. στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Μπλίνκεν
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε πακέτο περισσότερων από 700 εκατ. δολαρίων για υποστήριξη στην Ουκρανία, στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, επισκεπτόμενος το Κίεβο μαζί με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Λάμι, μεταδίδει το Reuters.

Η αμερικανική χρηματοδότηση περιλαμβάνει ενεργειακή βοήθεια 325 εκατομμυρίων δολαρίων και ανθρωπιστική βοήθεια σχεδόν 290 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Θέλουμε να νικήσει η Ουκρανία και είμαστε πλήρως δεσμευμένοι ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε την υποστήριξη που χρειάζεται για να το πετύχει», δήλωσε, προσθέτοντας: «Η κλιμάκωση είναι ένας από τους παράγοντες που λαμβάνουμε υπόψη, αλλά όχι ο μόνος».

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρι Σίμπιχα ζήτησε να αρθούν «όλοι οι περιορισμοί» στα ουκρανικά πλήγματα εναντίον «νόμιμων» στρατιωτικών στόχων στη ρωσική επικράτεια με αμερικανικά και βρετανικά όπλα.

«Είναι σημαντικό να αρθούν οι περιορισμοί στη χρήση αμερικανικών και βρετανικών όπλων εναντίον νόμιμων στρατιωτικών στόχων στη Ρωσία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Βρετανίας στο Κίεβο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v