Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ήττα διαρκείας εκτός αγωνιστικών χώρων

Δεν ήταν μόνο η χειρότερη αγωνιστική σεζόν για τον ιστορικό βρετανικό σύλλογο, αλλά και μια χρονιά οικονομικής συντριβής. Πέμπτη συνεχής ετήσια αναφορά ζημιών, που εκτινάχθηκαν σε 113 εκατ. λίρες.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ήττα διαρκείας εκτός αγωνιστικών χώρων

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δήλωσε ότι ο ποδοσφαιρικός σύλλογος επιχειρεί να βελτιώσει την απόδοσή του εντός αλλά και εκτός γηπέδου, καθώς σημείωσε οικονομική ζημία για πέμπτη συνεχή χρονιά μετά την κακή σεζόν 2023-24.

Η Γιουνάιτεντ έχει ξεκινήσει σειρά από αλλαγές από τότε που ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ απέκτησε το 25% των μετοχών του συλλόγου, και το καλοκαίρι κατάφερε να εξασφαλίσει νέους παίκτες, πολλοί από τους οποίους είναι κάτω των 25 ετών.

Ο Omar Berrada, που διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος τον Ιούλιο μετά τη μετακόμισή του από τη Μάντσεστερ Σίτι, δήλωσε:

«Εργαζόμαστε για μεγαλύτερη οικονομική βιωσιμότητα και πραγματοποιούμε αλλαγές στις δραστηριότητές μας ώστε να τις κάνουμε πιο αποτελεσματικές, με στόχο να επιστρέψει ομάδα στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Οι καθαρές ζημίες της Γιουνάιτεντ αυξήθηκαν σε 113,2 εκατ. λίρες το έτος έως τις 30 Ιουνίου, από 28,7 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος. Είναι μόνο η δεύτερη φορά από την εισαγωγή στη Νέα Υόρκη, το 2012, που η ετήσια καθαρή ζημιά του συλλόγου ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια λίρες, μεταδίδει ο Guardian. 

Η Γιουνάιτεντ τερμάτισε όγδοη στην Πρέμιερ Λιγκ την περασμένη σεζόν, στη χαμηλότερη θέση της από την ίδρυση του πρωταθλήματος. Η φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε καλύτερα, με δύο ήττες στα τρία πρώτα παιχνίδια.

Για το επόμενο έτος, ο σύλλογος αναμένει προσαρμοσμένο κέρδος μεταξύ 145 και 160 εκατ. στερλινών και έσοδα μεταξύ 650 και 670 εκατομμυρίων. Επίσης, ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 147,7 εκατ. στερλίνες με έσοδα 661,8 εκατ. το τελευταίο έτος.

Στο πλαίσιο πρόσφατων πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης, ο σύλλογος θα προχωρήσει σε περικοπές 250 θέσεων εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v