Big business στο LNG από την Τουρκία

Τρίτη βαριά υπογραφή της κρατικής Botas για 10ετείς προμήθειες, αυτή τη φορά με τη γαλλική Total. Πλώρη ώστε η χώρα να καταστεί περιφερειακός ενεργειακός κόμβος με διαφοροποιημένες πηγές εφοδιασμού.

Big business στο LNG από την Τουρκία

Η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία για προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου με τη γαλλική Total Energies την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το Bloomberg.

Η 10ετής συμφωνία με τον κρατικό εισαγωγέα Botas αναμένεται να οριστικοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ στις ΗΠΑ προκειμένου να μιλήσει στη διάσκεψη Gastech, η οποία θα διαρκέσει από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της συμφωνίας. Το υπουργείο Ενέργειας αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Total δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Πιθανή συμφωνία για LNG με την Total θα ήταν η τρίτη της κρατικής Botas φέτος, καθώς η Τουρκία επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις πηγές εφοδιασμού της και να καταστεί περιφερειακός κόμβος φυσικού αερίου. Την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε 10ετή συμφωνία προμηθειών με τη Shell, που θα λάβει σάρκα και οστά ξεκινώντας από το 2027. Τον Απρίλιο υπέγραψε άλλη 10ετή συμφωνία με το Ομάν, ενώ έχει διεξαγάγει αντίστοιχες συνομιλίες και με την Exxon Mobil.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v