Αλμα 11% για τις πωλήσεις της μητρικής του Zara

Ο δυσμενής για την εποχή καιρός σε διάφορα μέρη της Ευρώπης στις αρχές Ιουνίου κράτησε τους καταναλωτές μακριά από τα καταστήματα λιανικής πώλησης, αφήνοντας πολλούς με απούλητα αποθέματα.

Αλμα 11% για τις πωλήσεις της μητρικής του Zara

Οι πωλήσεις της Inditex σημείωσαν άλμα στην αρχή του τρίτου τριμήνου, καθώς οι δημοφιλείς σειρές μόδας και οι ευέλικτες λειτουργίες της ιδιοκτήτριας εταιρείας Zara τη βοήθησαν να αντιμετωπίσει καλύτερα τις κακές καιρικές συνθήκες και την ασταθή καταναλωτική ζήτηση που καταδιώκουν τους ανταγωνιστές της.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι μετοχές σημείωσαν άνοδο αφού η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων στον κόσμο ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 11%, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών κινήσεων, για τις πέντε εβδομάδες έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Αυτό ήταν υψηλότερο από την ανάπτυξη του δεύτερου τριμήνου, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ο δυσμενής για την εποχή καιρός σε διάφορα μέρη της Ευρώπης στις αρχές Ιουνίου κράτησε τους καταναλωτές μακριά από τα καταστήματα λιανικής πώλησης, αφήνοντας πολλούς με απούλητα αποθέματα. Η ανταγωνίστρια της Inditex, Hennes & Mauritz, το επικαλέστηκε αυτό ως λόγο για τις φτωχότερες επιδόσεις των πωλήσεών της. Τα στοιχεία της Eurostat για όλη την ευρωζώνη έδειξαν ότι οι γενικές λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,3% τον Ιούλιο μετά από μήνες αύξησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v